20. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Stanovnici Banatskog Novog Sela i Kačareva dobijaju kvalitetnu pijaću vodu

Banatsko Novo Selo je jedino mesto na teritoriji grada Pančeva koje nije priključeno na gradski vodovod, a Kačarevci nemaju dovoljnu količinu gradske pijaće vode. Izgradnjom dva rezervoara za kolektovanje pijaće vode u Kačarevu Grad Pančevo će rešiti ove probleme.

Meštani Banatskog Novog Sela uskoro će dobiti gradsku pijaću vodu, pa će tako biti rešeni problemi sa restrikcijom vode, slabim pritiskom i  nedovoljnom bakteriološkom ispravnošću.

Grad Pančevo se godinama bavio ovim problemom. U centru Banatskog Novog Sela  2017. godine je postavljena eko-česma, ali je to samo jednim delom rešilo problem. Izgradnjom novih rezervoara od po 600 kubnih metara obezbediće se dovoljno vode kako za Kačarevo, tako i za Banatsko Novo Selo.

Osim kvalitetne pijaće vode, ovi rezervoari će obezbediti i dovoljno vode u slučaju eventualnih havarija, kao što je potencijalno gašenje požara.

Related posts

Pavlov: Ovo je vandalizam, politička volja se izražava na izborima

Nikoleta Dragaš

Ministar Vulin: Na vežbi će biti prikazana srpska sila koja nije viđena od vremena JNA

Katarina Popović

Jović u selu Banje: Cilj nam je da nam se ovde rađaju deca

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija