2. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Predsednik Vučić razgovarao sa patrijarhom Irinejem

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa Njegovom svetošću patrijarhom srpskim g. Irinejom. U otvorenom i sadržajnom razgovoru predsednik Vučić je izvestio patrijarha o pregovorima o Kosovu i Metohiji, koji su početkom meseca vođeni u Vašingtonu i Briselu, kao i o razgovorima vođenim sa svetskim državnicima. Reči je bilo i o položaju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Republici Srpskoj ali i drugim delovima Bosne i Hercegovine.

Posebna pažnja posvećena je najavi niza ambicioznih pojekata za budućnost Srbije, a Njegova svetost patrijarh je iskazao posebno interesovanje za ulaganja države u unaprećenje zdravstvenog sistema i naročito pohvalio činjenicu da je država ubrzano pokrenula radove na rekonstrukciji 10 opštih bolnica, kao i radove na izgradnji novog Kliničkog centra Srbije u Beogradu. Predsednik je napomenuo da je reč samo o prvoj fazi, te da je u planu rekonstrukcija još 30 opštih bolnica, kao i izgradnja kliničkih centara u Novom Sadu i Kragujevcu.

Sastanku su prisustvovali vikarni episkop remezijanski g. Stefan, lični sekretar patrijarha G. Dejan Nakić i generalni sekretar predsednika Republike Srbije Nikola Selaković.

Foto Instagram / buducnostsrbijeav

Related posts

Pogledajte ljude koji rade na sakrivanju zločina Šiptara nad Srbima

Jasmina Petkovic

Srbija sa 24 aduta na Evropskom prvenstvu u Osijeku

Mirjana Popović

Prvo ekološko igralište u vrtiću “Crvenkapa”

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija