18. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Vesti

Ministar Mali : Povećanje plata je odlična vest za naše građane

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da je u odnosu na svetsku ekonomsku krizu zbog koronavirusa sjajna vest povećanje minimalca u našoj zemlji.

Ministar Mali je rekao da je u ovim uslovima ekonomske krize došlo do pada svetske ekonomije, a da za to vreme Srbija povećava minimalac.

– Pregovori između Vlade i Sindikata išli su otežano, preko Socijalno-ekonomskog saveta su se vodili pregovori, to dobro funkcioniše, mnogo dobrih stvari smo uradili. Mi smo izašli sa predlogom, želeli smo da sačuvamo realne dohotke. Vlada Srbije je presekla – minimalna zarada od naredne godine biće povećana sa 30.000 na 32.156 dinara. To je povećanje od 6,6 odsto u odnosu na ovogodišnji minimalac. To je sjajna vest u odnosu na krizu koja se dešava u doba koronavirusa – rekao je Mali.Mali je naglasio je da je važan cilj da se zadrže svi radnici, i da privreda nastavi istim tokom.Borili smo se za zaposlene, borili smo se za povećanje. Ja ne znam da li će bilo koja zemlja izaći sa povećanjem minimalne zarade, svi su pali, mi smo u prvo kvartalu ove godine imali pad 0,5 odsto, da vam kažem, ovo je posledica jedne odgovorne politike, kada smo krenuli sa teškim koracima dobili smo stabilnu ekonomiju, stabilan kurs dinara, inflacija se nije mnogo promenila, a kod nas se to nije javilo. Država je tu da podnese teret – kazao je Mali.

Related posts

Najnoviji podaci RIK: Izlaznost 50,55 odsto! SNS 61,55%, SPS-JS 10,4%, ŠAPIĆ 3,62%

Nikoleta Dragaš

Скупштина АП Војводине бира Покрајинску владу

Bojana Kecic

Snažna podrška građana Južnog Banata predsedniku Aleksandru Vučiću!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija