13. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Nastava u pančevačkim školama uz sve mere zaštite

Đaci su se vratili u klupe i ako je pandemija korona virusa i dalje prisutna, nastava se odvija u skladu sa svim propisanim merama. U učionicama je pola đaka, nose se maske, poštuje se i rastojanje, a sve se kontroliše putem video nadzora.

Nova školska godina,  novi program, nove mere…Sve u skladu kako bi se sačuvalo zdravlje dece u vreme pandemije korona virusa i dok uče. Ipak velika većina roditelja se odlučila da svoju decu puste u škole.

Učiteljica Gordana Gajin Cvetkoski je pre početka ove školske godine poslata anketu u vezi novog načina pohađanja nastave. Anketu su popunili roditelji, ali i deca.

Osnovna škola Isidora Sekulić opredelila se za kombinovani model nastave. Odeljenje je podeljeno na 2 grupe, a đaci dolaze u školu naizmenično. Na časovima fizičkog vaspitanja nema kolektivnih sportova, zbog  poštovanja propisanih mera.

Ove godine za sve učenike u našoj zemlji nastava se odvija po planu Ministarstva prosvete koji je usklađen za predstojeću školsku godinu u vreme pandemije koronavirusa.

I ako su se đaci obradovali početku nove školske godine i vraćanju u školske klupe, nedostaju im druženja i nadaju se da će uskoro učionice biti pune, pa će zajedno učiti i igrati se.

Related posts

Pogledajte kako lideri opozicije Đilas i Obradović uništavaju Beograd i ČUPAJU SAOBRAĆAJNI ZNAK!

Mica Milakov

„Bravo“ kupus dobro rodio

Jelena Obradović

Predsednik Vučić pisao predsedniku Si Đinpingu: Za Srbiju je Tajvan sastavni deo Kine

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija