5. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Pančevo Sport Vesti

Fizička aktivnost za pravilan razvoj dece

Savremeni način života podrazumeva dosta sedenja i malo vremena za rekreaciju i sport. Međutim,  stručnjaci se slažu u tome da je fizička aktivnost neophodna za zdrav život, a posebno je važna za pravilan razvoj dece.

Da bismo dugo bili zdravi i vitalni neophodno je da u toku nedelje nađemo vremena za neku fizičku aktivnost. Ohrabruje činjenica da mnoga deca radije biraju sport  nego sedenje za računarom.

Danas su veće  posledice nezdravog života po naše zdravlje, kaže profesor fizičkog vaspitanja Dušan Lukić i dodaje da je dovoljno vežbati pola sata dnevno.

Dušan Lukić kaže da njegove kolege i on konstantno rade na tome da edukuju decu, ali i roditelje o značaju fizičke aktivnosti.Ukoliko se rekreativno bavite sportom, dovoljno je trenirati 2 do 3 puta nedeljno, ističe  Dušan Lukić i napominje da ne smemo preterivati i da samo fizički zdravi ljudi mogu profesionalno da se bave sportom i treniraju od 5 do 6 puta nedeljno.

Related posts

VUČIĆ U HIT TVITU: Za godinu i po dana preteći ćemo Hrvatsku po BDP-u, a za 6 godina i po platama! Sve ostale zemlje regiona ODAVNO SU IZA NAS

Nikoleta Dragaš

NESPORTSKI! Borković izbačen sa liderske pozicije!

Jasmina Petkovic

Počela obimna rekonstrukcija pravoslavnog hrama u Debeljači

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija