11. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Vesti

Radovi sa Likovne kolonije izloženi u Narodnom muzeju

Radovi nastali na 51. Likovnoj koloniji “Deliblatski pesak”, koja je organizovana prošle godine, izloženi su u svečanoj sali Narodnog muzeja u Pančevu. Izložba traje do 3. oktobra, uz mogućnost da zbog zainteresovanosti bude produžena.

U Narodnom muzeju Pančevo izložene su slike dvanaest likovnih umetnika iz zemlje i okruženja. Radovi su nastali na Likovnoj koloniji u Deliblatskoj peščari. Pošto su Pančevci prepoznali značaj ove manifestacije, već godinama podržavaju i neguju ovu likovnu smotru međunarodnog karaktera.

U mirnom okruženju Deliblatske peščare umetnici mogu da ovekoveče taj predeo. Druženje u prirodi i razmena iskustava nadahnjuju učesnike kolonije da stvaraju umetnička dela.

Grad Pančevo podržava Likovnu koloniju i pomaže joj da nastavi da traje.

Ovogodišnja Likovna kolonija odložena je za početak oktobra zbog epidemije. Planirano je da se mladi i iskusni umetnici ponovo sastanu poštujući propisane mere zaštite. Izložba će biti otvorena do 3. oktobra, a ukoliko bude veliko interesovanje, posetioci će moći da je pogledaju i nakon toga.

Related posts

Svedočanstvo vremena: Pola veka Kolonije, dve izložbe u Pančevu

Nikoleta Dragaš

Položen kamen temeljac za zgradu Učeničkog doma u Lešku

Zorana Stekovic

Unija mladih SNS Pančevo u novoj akciji uređenja dečjih igrališta

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija