27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo Vesti

Idealno vreme za jesenju sadnju ruža

Ruže se mogu saditi na proleće i u jesen, s tim što je jesenja sadnja bolja, kažu stručnjaci. Sada je idealno vreme da zasadite ruže u svojoj bašti, a ekipa RTV Pančevo Vam otkriva kako.

Ukoliko ste ljubitelj ruža i želite da vam bašta zablista, idealno je vreme za jesenju sadnju. Prvi korak je nabaviti kvalitetnu sadnicu ruže. Najbolje je kupiti ih u poljoprivrednoj apoteci zato što su zaštićene i vrlo brzo će se primiti, objašnjava profesor Poljoprivredne škole „Josif Pančić“ Jasmina Dimitrijević.

Kada kupimo sadnicu, trebalo bi jedan dan držati je u vodi da bi biljka osnažila, preporučuje Jasmina Dimitrijević. Ona dodaje da zemljište ne sme da bude kiselo, već neutralno, a to možemo postići stavljanjem kreča.

Ukoliko već imate velike ruže, sada ih treba orezati, tj. skratiti samo precvetali deo biljke. U drugoj polovini novembra čvor ruže ogrniti zemljištem kako ne bi izmrzla tokom zime, objašnjava Jasmina Dimitrijević. Na kraju zaključuje da ukoliko želite da u proleće imate lep ružičnjak, treba ispoštovati sve ove savete.

https://youtu.be/_IOlJ7URzsg

Related posts

„Srbija veoma poštuje solidarnost i pomoć Japana“

Zorana Stekovic

U Srbiju stiglo još pola miliona doza vakcina “sinofarm”

Nikoleta Dragaš

Ministar Lončar razgovara sa građanima putem telefona

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija