28. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo Vesti

Idealno vreme za jesenju sadnju ruža

Ruže se mogu saditi na proleće i u jesen, s tim što je jesenja sadnja bolja, kažu stručnjaci. Sada je idealno vreme da zasadite ruže u svojoj bašti, a ekipa RTV Pančevo Vam otkriva kako.

Ukoliko ste ljubitelj ruža i želite da vam bašta zablista, idealno je vreme za jesenju sadnju. Prvi korak je nabaviti kvalitetnu sadnicu ruže. Najbolje je kupiti ih u poljoprivrednoj apoteci zato što su zaštićene i vrlo brzo će se primiti, objašnjava profesor Poljoprivredne škole „Josif Pančić“ Jasmina Dimitrijević.

Kada kupimo sadnicu, trebalo bi jedan dan držati je u vodi da bi biljka osnažila, preporučuje Jasmina Dimitrijević. Ona dodaje da zemljište ne sme da bude kiselo, već neutralno, a to možemo postići stavljanjem kreča.

Ukoliko već imate velike ruže, sada ih treba orezati, tj. skratiti samo precvetali deo biljke. U drugoj polovini novembra čvor ruže ogrniti zemljištem kako ne bi izmrzla tokom zime, objašnjava Jasmina Dimitrijević. Na kraju zaključuje da ukoliko želite da u proleće imate lep ružičnjak, treba ispoštovati sve ove savete.

https://youtu.be/_IOlJ7URzsg

Related posts

Vučević: Počelo prikupljanje potpisa za listu “Aleksandar Vučić – za našu decu”

Jelena Obradović

Kompanija “Brose” i Grad Pančevo sutra potpisuju ugovor

Mica Milakov

Radovi na potisnom vodu, slabiji pritisak vode u celom gradu

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija