22. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Bosna i Hercegovina uvela PCR test za strane državljane, iz Srbije bez testa

FOTO: pixabay

BANJA LUKA – Od jutros u šest časova strani državljani mogu da uđu u Bosnu i Hercegovinu pod uslovom da imaju negativan test na virus korona ne stariji od 48 časova, podsećaju banjalučke Nezavisne novine. U Bosnu i Hercegovinu i dalje bez testa mogu državljani Srbije i Crne Gore bez testa.

Ova odluka Saveta ministara doneta je u četvrtak nakon konsultacija sa entitetskim vlastima, odnosno nakon što je Štab za vanredne situacije Republike Srpske doneo zaključak o odobravanju ulaska stranih državljana, dok FBiH odavno nema ništa protiv toga.

Do sada su u BiH mogli ući samo državljani zemalja članica EU, zemalja šengenskog područja, i to uz negativan PCR test.

Ranije je Federalno ministarstvo okoline i turizma saopštilo da bi otvaranje granice za ulazak građana Turske, SAD i zemalja istoka u BiH bilo od pomoći turističkoj sezoni.

Posle ove odluke, Bosna i Hercegovina će ponovo postati u potpunosti otvorena zemlja, bar kada je reč o osobama koje imaju dokaz da ne boluju od zarazne bolesti kovid-19.

Predsedništvo BiH prvenstveno je od Saveta ministara zatražilo da se otvori granica za državljane Turske, SAD, Rusije i Kine.

IZVOR: Tanjug

Related posts

Vučić uputio saučešće Italiji povodom žrtava poplava

Nikoleta Dragaš

Predsednik Vučić: S velikom nadom očekujem susret s Putinom

Zorana Stekovic

Ljajić: Nema mesta za paniku, imamo dovoljno namirnica

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija