6. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Pančevo Servisna informacija Vesti

Radovi u Prvomajskoj ulici

Radovi na rehabilitaciji državnog puta su izvođeni na trasi koja prolazi kroz Grad Pančevo, od mosta na reci Tamiš tzv. „Prevodnica“, ulicom Prvomajska do raskrsnice sa ulicom Bavaništanski put – Miloša Obrenovića (od stacionaže km 10+278.00 do km 13+047.00). Ovi radovi na rehabilitaciji dela državnog puta IB reda broj 10, koji su izvođeni u gradu Pančevo, su deo Projekta podrške međunarodnih finansijskih institucija (Svetske banke, Evropske investicione banke i Evropske banke za obnovu i razvoj) Vladi Republike Srbije u implementaciji Nacionalnog programa rehabilitacije državne putne mreže. Ovaj projekat obuhvata:

unapređenje stanja državne putne mreže kroz rehabilitaciju oko 1.100 km postojećih puteva,
podizanje nivoa bezbednosti na putevima kroz primenu mera za unapređenje bezbednosti saobraćaja u svim fazama implementacije Projekta, i
jačanje kapaciteta i unapređenje institucionalne koordinacije u oblasti bezbednosti saobraćaja kroz implementaciju većeg broja različitih usluga.

  1. U toku izvođenja radova na postavljanju pešačke zaštitne ograde u razdelnom ostrvu u ulici Prvomajska (deonica državnog puta IB reda broj 10 od raskrsnice sa ulicom Bore Stankovića do raskrsnice sa ulicom Bavaništanski put – Miloša Obrenovića) došlo je do oštećenja niskonaponske mreže za snabdevanje javnog osvetljenja koje se nalazi u razdelnom ostrvu, a koje osvetljava obe kolovozne trake (po dve saobraćajne trake za svaki smer).
  2. Prilikom izvođenja radova na postavljanju elastične odbojne ograde u razdelnom ostrvu (prva deonica državnog puta IB reda broj 10, kod benzinske pumpe „OMV“), došli je do oštećenja mreže javnog osvetljenja , tako da ne rade svetiljke na 4 stuba javnog osvetljenja (dužina oko 120 metara).
  3. Takođe, prilikom postavljanja elastične odbojne ograde u razdelnom ostrvu (državnog puta IB reda broj 10) na lokaciji ulivno – izlivnih saobraćajnih traka za Luku „Dunav“ Pančevo, došlo je do oštećenja napojnog kabla na ulivnoj saobraćajnoj traci iz Luke „Dunav“, tako da ne rade svih sedam stubova javnog osvetljenja.

Related posts

Koncert na Trgu Đorđa Vajferta, zatvorene ulice

Nikoleta Dragaš

Martinović: Ne odustajemo dok tužilaštvo ne reaguje

Jasmina Petkovic

Jedna osoba povređena u saobraćajnoj nesreći kod gradske Pekare

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija