27. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Srbija Vesti

Mihajlović: Obilaznica oko Beograda važna za Pančevo, do kraja godine uradićemo 7,7 kilometara

Obilaznica oko Beograda je projekat važan kako za glavni grad, tako i za Srbiju, ali i Pančevo. Rok za završetak radova je druga polovina  2022. godine, uz mogućnost faznog otvaranja i pre ugovorenog roka. Vrednost radova je 207 miliona evra.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, održala je u kampu ”Puteva Srbije” sastanak sa investitorom, izvođačima i podizvođačima radova na temu izgradnje obilaznice oko Beograda, deonice od Ostružnice do Bubanj potoka.” Osim značaja za glavni grad Srbije, izgradnja cele obilaznice važna je i za Pančevo, jer će se ona spajati sa našim gradom kod Naftne industrije.

Jang Bo, generalni direktor Power and China, u ime izvođača radova, izrazio je zahvalnost potpredsednici Vlade na podršci u realizaciji ovog projekta.

Tang Sjaodong, ekonomski savetnik Kineske ambasade u Srbiji, rekao je da važnost projekta prevazilazi Beograd, da je važan za celu Srbiju i da očekuje da će biti završen što pre. 

Zoran Drobnjak rekao je da nije lako realizovati ovakav projekat i da je to projekat broj jedan koji mora da se završi.

Rok za završetak radova je druga polovina  2022. godine, uz mogućnost faznog otvaranja i pre ugovorenog roka.

Related posts

Zelenović na izborima može da računa samo na dva glasa – svoj i Dušana Petrovića

Aleksandra Miloševska

Cara Dušana bez vode

Nikoleta Dragaš

Bojović: Ovakvi slučajevi ne smeju ostati nekažnjeni, seme razdora ne može doneti ništa dobro na KiM

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija