1. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Srbija Vesti

Mihajlović: Obilaznica oko Beograda važna za Pančevo, do kraja godine uradićemo 7,7 kilometara

Obilaznica oko Beograda je projekat važan kako za glavni grad, tako i za Srbiju, ali i Pančevo. Rok za završetak radova je druga polovina  2022. godine, uz mogućnost faznog otvaranja i pre ugovorenog roka. Vrednost radova je 207 miliona evra.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, održala je u kampu ”Puteva Srbije” sastanak sa investitorom, izvođačima i podizvođačima radova na temu izgradnje obilaznice oko Beograda, deonice od Ostružnice do Bubanj potoka.” Osim značaja za glavni grad Srbije, izgradnja cele obilaznice važna je i za Pančevo, jer će se ona spajati sa našim gradom kod Naftne industrije.

Jang Bo, generalni direktor Power and China, u ime izvođača radova, izrazio je zahvalnost potpredsednici Vlade na podršci u realizaciji ovog projekta.

Tang Sjaodong, ekonomski savetnik Kineske ambasade u Srbiji, rekao je da važnost projekta prevazilazi Beograd, da je važan za celu Srbiju i da očekuje da će biti završen što pre. 

Zoran Drobnjak rekao je da nije lako realizovati ovakav projekat i da je to projekat broj jedan koji mora da se završi.

Rok za završetak radova je druga polovina  2022. godine, uz mogućnost faznog otvaranja i pre ugovorenog roka.

Related posts

Alibunar: Rešenja o porezu na imovinu elektronskim putem

Nikola Toadjer

Italijanski privrednici zahvalili Vučiću na donaciji Srbije

Nikoleta Dragaš

“Higijena” i “Zelenilo” u novoj akciji čišćenja

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija