29. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

VUČIĆ ZA AVAZ: U Vašingtonu sam vodio računa i o interesu svih u regionu

Predsednik Srbije Aleksandra Vučića dao je ekskluzivni intervju “Dnevnom avazu” nakon potpisanog sporazuma s premijerom tzv. Kosova Avdulahom Hotijem u Vašingtonu i sastanka u Briselu sa zvaničnicima EU.  

Vučić je govorio o detaljima sporazuma iz Vašingtona odjecima u regionu, posebno na BiH, napadima opozicije i reakcijama iz Rusije, zatim o dešavanjima u Crnoj Gori.

Zamislite predsednika bilo koje od naših malih zemalja iz regiona da dobije priliku da uđe u Ovalni ured, da razgovara bilateralno, sam s predsednikom Sjedinjenih Američkih Država i da, kada mu stave stolicu, on kaže: “Izvinite, ne interesuje me ova stolica, sad ću lepo da je šutnem, pa ću da izađem napolje i baš me briga za SAD, jer je meni mnogo važno za moju sujetu kakva će stolica da bude.” Naravno da mi to na pamet nije palo. 

– Ponašao sam se odgovorno, ponašao sam se pristojno i imao čast i priliku da obavim odličan razgovor s Donaldom Trampom. To bih ponovio uvek, jer moja je obaveza da radim sve što mogu za moju zemlju, za Srbiju. A trudio sam se da sve što smo mi predlagali bude u interesu ne samo Srbije već i svih drugih u regionu – rekao je, između ostalog, Vučić. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da mu je žao zbog velikih tenzija u Crnoj Gori nakon parlamentarnih izbora u toj zemlji, kao i da mu je žato što neki uvek kada je to potrebno u svemu pronađu Srbiju.

U intervjuu Dnevnom avazu, na pitanje da prokomentariše rezultate izbora u Crnoj Gori i dešavanja nakon njih, Vučić je odgovorio da to ne želi da komentariše, da nije davao nikakve izjave po tom pitanju, te da mu je žao zbog velikih tenzija.

Foto: Tanjug

Related posts

Đurić: Jeremić lažima cilja na izazivanje nestabilnosti

Zorana Stekovic

VOJNI SPEKTAL – Vežbi “Sadejstvo 2020” prisustvuje predsednik Vučić

Zorana Stekovic

Vučić posle sastanka sa Pompeom: Dugo smo razgovarali, želeo je da čuje naš stav o Kosovu

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija