2. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija

Vasiljević: Da je tačka 10 ostala, Sporazuma ne bi bilo

Savetnica za medije predsednika Repubilike Srbije Suzana Vasiljević izjavila je danas da je predsednik Aleksandar Vučić, kada je video tačku 10 u dokumentu u Beloj kući, bio spreman da odustane od pregovora sa Prištinom u Vašingtonu.

“Predsednik je rekao da je ta tačka za Srbiju nemoguća i da nikada nećemo priznati nezavisnost Kosova i da ako ta tačka ostane na papiru srpska delegacija ne može da nastavi pregovore”, rekla je Vasiljević za TV Prva i istakla da su srpske službe bezbednosti upozorile pre sastanka u Vašingtonu da će biti tačke 10.

Vasiljević: Lavrov se izvinio zbog postupka Zaharove

Savetnica za medije predsednika Republike Suzana Vasiljević izjavila je danas da se ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izvinio predsedniku Aleksandru Vučiću zbog komentara portparolke ruskog MSP Marije Zaharove, koji je, kaže, bio neprimeren.

“Komentar Zaharove je bio neprimeren i nedostojan njene pozicije”, konstatovala je Vasiljević za TV Prvu.

Tačka o priznanju trajno uklonjena, a ne odložena

Tačka 10 o priznanju Kosova nije odložena za godinu dana, kako tvrdi opozicija, već trajno izbačena iz sporazuma, izjavila je danas savetnica za medije predsednika Srbije Suzana Vasiljević.

“Ta tačka je izbačena, nije promenjena i to nije vremenski uslovljeno. U sporazumu ne piše da će za godinu dana ponovo da bude revidirana ili vraćena ta tačka”, rekla je Vasiljević gostujući na Prvoj.

Vasiljević: Za Srbiju nema loših strana sporazuma iz SAD

Za Srbiju nema loših strana sporazuma iz Vašingtona, izjavila je danas savetnica za medije predsednika Republike Suzana Vasiljević.

U tom smislu, navela je da je važno prisustvo američke Međunarodne razvojne finansijske agencije (DFC) i otvaranje njihove prve i jedine kancelarije u regionu Zapadnog Balakan upravo u Beogradu.

Vasiljević: Premeštanje Amabasade nije konačno

Savetnica za medije predsednika Republike Srbije Suzana Vasiljević izjavila je danas da premeštanje Ambasade Srbije iz Tel Aviva u Jerusalim još nije konačno i da će zavisiti od toga kako će se Izrael ponašati po pitanju KiM.

Vasiljević je podsetila da je predsednik Aleksandar Vučić u SAD na konferenciji AIPAC u martu ove godine najavio da će Srbija u Jerusalimu otvoriti kancelariju Privredne komore Srbije i državne kancelarije.

Foto Tanjug/video, arhiva

Related posts

Nagli skok broja zaraženih korona virusom u Srbiji

Vanja Vićentić

Preminulo 19 osoba! Ovo je najnoviji korona presek

Vanja Vićentić

Vučić sutra na otvranju fabrike “Fišer automotive systems”

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija