13. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Odbornici usvojili PGR za Kačarevo i PDR za magistralni vodovod Kačarevo-Banatsko Novo Selo

U Pančevu je danas održana Sednica Skupštine grada Pančeva. Na početku skupštinskog zasedanja predsednik lokalnog parlamenta Tigran Kiš obavestio je prisutne odbornike da su formirane tri odborničke grupe: Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije i grupe građana „Za svoj grad“.

Predlog odluke o izmenama i dopunama Plana generalne regulacije naseljenog mesta Kačarevo, kao i Predlog odluke o donošenju Plana detaljne regulacije za magistralni vodovod Kačarevo-Banatsko Novo Selo usvojeni su jednoglasno.

Kako je i sam predsednik Skupštine Tigran Kiš konstatovao, ovo je prvi put posle deset godina da je neka Odluka u lokalnom parlamentu usvojena jednoglasno i glasovima vladajuće koalicije i glasovima opozicije. Predsednik odborničke grupe Srpske napredne stranke je Saša Levnajić, a njegov zamenik Marko Mladenović.

Tigran Kiš je takođe obavestio odbornike da su ostavke na odbornička mesta podnele Maja Vitman iz Srpske napredne stranke i Jelica Petrović iz Srpske radikalne stranke, a novi odbornici od danas su Tina Granić iz SNS-a i Petar Jojić iz SRS-a. Između ostalog, odbornici su usvojili Odluku o završnom računu budžeta Grada Pančeva za 2019. godinu, kao i predlog Odluke o uslovima korišćenja kesa za isporuku robe na mestu prodaje roba i usluga. Većinom glasova odbornici su usvojili i izveštaj o radu Turističke organizacije Pančevo za 2019. godinu, kao i godišnji program rada Komunalne milicije za ovu godinu.Na današnjoj sednici Skupštine Grada Pančeva usvojen je i Lokalni akcioni plan za unapređenje položaja žena i rodne ravnopravnosti u gradu Pančevu.

Related posts

Đurić zahteva hitnu reakciju međunarodne zajednice zbog zabrane ulaska zdravstvenih radnika na KiM, Priština pokazala novo dno

Branislava Grčić

Drugo mesto za tim Mašinske škole na takmičenju

Vanja Vićentić

“BUDUĆNOST SRBIJE” Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u subotu 9. marta u Podunavskom okrugu

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija