6. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Odbornici usvojili PGR za Kačarevo i PDR za magistralni vodovod Kačarevo-Banatsko Novo Selo

U Pančevu je danas održana Sednica Skupštine grada Pančeva. Na početku skupštinskog zasedanja predsednik lokalnog parlamenta Tigran Kiš obavestio je prisutne odbornike da su formirane tri odborničke grupe: Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije i grupe građana „Za svoj grad“.

Predlog odluke o izmenama i dopunama Plana generalne regulacije naseljenog mesta Kačarevo, kao i Predlog odluke o donošenju Plana detaljne regulacije za magistralni vodovod Kačarevo-Banatsko Novo Selo usvojeni su jednoglasno.

Kako je i sam predsednik Skupštine Tigran Kiš konstatovao, ovo je prvi put posle deset godina da je neka Odluka u lokalnom parlamentu usvojena jednoglasno i glasovima vladajuće koalicije i glasovima opozicije. Predsednik odborničke grupe Srpske napredne stranke je Saša Levnajić, a njegov zamenik Marko Mladenović.

Tigran Kiš je takođe obavestio odbornike da su ostavke na odbornička mesta podnele Maja Vitman iz Srpske napredne stranke i Jelica Petrović iz Srpske radikalne stranke, a novi odbornici od danas su Tina Granić iz SNS-a i Petar Jojić iz SRS-a. Između ostalog, odbornici su usvojili Odluku o završnom računu budžeta Grada Pančeva za 2019. godinu, kao i predlog Odluke o uslovima korišćenja kesa za isporuku robe na mestu prodaje roba i usluga. Većinom glasova odbornici su usvojili i izveštaj o radu Turističke organizacije Pančevo za 2019. godinu, kao i godišnji program rada Komunalne milicije za ovu godinu.Na današnjoj sednici Skupštine Grada Pančeva usvojen je i Lokalni akcioni plan za unapređenje položaja žena i rodne ravnopravnosti u gradu Pančevu.

Related posts

Odeljenje ORL pančevačke bolnice nije više u Covid sistemu

Bojana Kecic

Novi izgled gradskog parka, nastavak rekonstrukcije i u sledećoj godini

Vanja Vićentić

Sajam zapošljavanja 8. maja u Pančevu

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija