23. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Ekonomija Vesti

NIS najpoželjniji poslodavac u Srbiji

Kompanija NIS je najpoželjniji poslodavac u Srbiji, pokazalo je istraživanje koje je sproveo specijalizovani portal Poslovi.infostud.com, a pobednik je proglašen na današnjem vebinaru Infostuda.

U anketi je učestvovalo više od 10.000 ispitanika, a oni su, pored odabira najboljih, odgovorili na pitanje šta poslodavca čini atraktivnim i naveli da najviše cene – finansijski stabilno poslovanje, prijateljsko i prijatno radno okruženje, kao i jasan i fer sistem nagrađivanja, prenosi Tanjug.

Drugi najpoželjniji poslodavac je „Er Srbija“, a treći „Koka kola HBC“.

„Zadovoljstvo je biti najpoželjniji poslodavac, ali je teško dostići i sačuvati tu poziciju. Novi uslovi poslovanja i organizacije su sve poslodavce, stavili na test toga šta su prioriteti a mi smo kao prioritet izabrali pouzdanost i kontinuitet u radu, trudeći se da nas naši zaposleni vide kao partnera“, istakla je HR direktor u NIS-u Alisa Evsina.

Dodala je da kompanija prati moderne trendove, ide u korak sa vremenom, osluškuje kolege i njihove potrebe i tako kreira agendu za koju se veruje da će imati pozitivan uticaj na poslovanje.

Kao kompanija koja stalno ulaže u razvoj zaposlenih, NIS je ove godine kreirao nove razvojne programe za različite ciljne grupe, uveo fleksibilne oblike rada, a u prvom polugodištu je realizovano više od 460 profesionalnih i tehničkih obuka.

NIS ima i jedan od najboljih kolektivnih ugovora u regionu, realizuje atraktivan program studentske prakse „NIS koling“, kao i program „Povratak u Srbiju“ kojim nastoji da domaće stručnjake koji rade u inostranstvu vrati u zemlju i ponudi im rad na atraktivnim projektima kompanije.

U NIS-u se neguje princip jednakih šansi za sve zaposlene i razvija kultura saradnje, transparentnosti i inovativnosti, saopšteno je iz te kompanije.

Foto: nis.rs

Related posts

Na redu finale Sportskih igara mladih u malom fudbalu

Nikoleta Dragaš

Havarija na vodovodnoj mreži

Katarina Popović

Dve medalje za atletičare iz Opova

Ivana Golubovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija