6. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Vesti

Pismenost – temelj opšte kulture jedne nacije

Međunarodni dan pismenosti obeležava se svake godine 8. septembra. U većem delu sveta postoji problem sa nepismenošću, a šta kažu naši stručnjaci, odnosno kakvo je stanje ovde i kako je najbolje naše mališane učiti pravilno, pogledajte u prilogu naše koleginice Jelene Obradović koji sledi.

Nastavnica srpskog jezika u OŠ „Sveti Sava“ Snežana Stevanović kaže da nije dovoljno da se setimo pismenosti samo ovog dana. Ona dodaje da postoji veliki broj odraslih koji nisu dovoljno pismeni. To je problem koji u suštini postoji od kada je jezik i nastao.Ipak saveti stručnjaka i osnovno obrazovanje pružaju dobru osnovu.

Nastavnica Stevanović i njene kolege svakodnevno rade sa decom na negovanju srpskog jezika kroz čitalački klub, recitatorsku i dramsku sekciju.

Međunarodni dan pismenosti obeležava se od 1966. godine. Učenici OŠ „Sveti Sava“ koji idu u produženi boravak održaće radionicu na ovu temu, dodaje Snežana Stevanović. Ona predlaže roditeljima da zajedno sa svojom decom posećuju biblioteke, jer je jezička edukacija potrebna i deci i odraslima.

Related posts

Sve mere koje su na snazi ostaju do daljeg, ustanove kulture radiće do 21 sat

Aleksandra Miloševska

Gradonačelnik Pančeva poželeo prvacima srećan polazak u školu

Jasmina Petkovic

MINISTAR VULIN POZITIVAN NA KORONU, Vulin: Sve je u redu, nemam simptome

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija