1. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Opovo Vesti

Uređenje mini pič terena u Opovu

Još jedna građanska inicijativa koja je prepoznata od strane lokalne samouprave završila se zajedničkom radnom akcijom na uređenju mini pič terena na sportsko rekreativnom centru u Opovu.

Mini pič teren je jedno od omiljenih sportskih destinacija, kako mlađih, tako i starijih ljubitelja fudbala. Teren je vremenom devastiran, propao je deo ograde i mreže, tako da su na inicijativu građana i omladine koji ga koriste, proteklih dana izvršeni radovi na reparaciji.

Jedan od inicijatora ove akcije Miroslav Mitić zahvalio se lokalnoj samoupravi na razumevanju i brzoj akciji.

„Nas 20-25 koji ovde stalno igramo fudbal obratili smo se i zamolili predsednika opštine da dođe i vidi naš problem sa terenom, jer su propale daske i mreže. On je došao u najkraćem mogućem roku došao i evo počela je akcija. U moje lično ime i svih koji koriste ovaj teren ja se zahvaljujem“, rekao je Mitić.

Pored građana koji su inicirali akciju, kao volonteri su se odazvali i predstavnici lokalne samouprave i zaposleni u Opštinskoj upravi Opovo. Predsednik opštine Miloš Markov, koji je i lično učestvovao u radnoj akciji, rekao je da je dužnost lokalne samouprave da prepozna i podrži sve kvalitetne građanske inicijative.„Na inicijativu fudbalera, prošlog petka sam sa svojim saradnicima obišao mini pič teren, konkretno neke daske su bile izlomljene, teren je malo zapušten, vrata se nisu dobro otvarala, i mi smo gledali da im što pre izađemo u susret, da podržimo ovu akciju koju su oni inicirali, tako da smo danas ovde, zajedno učestvujemo u akciji da se ovaj teren završi i uredi, i da to bude poruka kako bi ga više čuvali“, izjavio je Markov.Oštećene daske na ogradi mini pič terena su zamenjene, a u današnjoj akciji ograda je prefarbana zaštitom i farbom.

Related posts

PROUNS: Medijski eksperti na (zlo) delu

Jasmina Petkovic

U toku rekonstrukcija Trening centra Vazduhoplovne akademije u Vršcu

Aleksandra Miloševska

Gost emisije “Lice nacije” Aleksandra Ninković Tašić , isoričar nauke

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija