14. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Unikatni radovi kožara Zorana Pešića

Kožar iz Pančeva Zoran Pešić već tridesetak godina se bavi izradom različitih proizvoda od kože. Svi njegovi radovi su unikatni, a kaže da od kože ume da napravi sve što mušterija zamisli.

Pre tridesetak godina Zoran Pešić je završio kožarski zanat u Minhenu. Od tada njegova ljubav prema koži i rad na usavršavanju zanata ne prestaju. Pored cipela, kaiševa i torbi Zoran izrađuje i gravira mnogo delikatnije predmete, kao što su sedišta za motore, oprema za konje i futrole za noževe.

Zoran kaže da sa kožom nije teško raditi, ali je potrebna ljubav i konstantna edukacija. Jedan od planova za budućnost mu je da se više fokusira na izradu kožne obuće.

Kao i svakom umetniku, Zoranu nije lako da se odvoji od svojih radova. Oni vrlo brzo završe u rukama mušterija. Međutim, novi zahtevi kupaca su i novi izazovi za njega, a kako kaže, uvek ima prostora da nauči nešto novo.

Related posts

Predsednik Vučić se sastao sa Dodikom i Cvijanović

Jelena Obradović

Privredni subjekti aktivni pri izradi Strategije za privlačenje investicija

Mica Milakov

Poseban stil pančevačke škole crtanja

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija