18. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Vesti

Ministar Vulin za kinesku televiziju CCTV: Proslava pobede znači negovanje mira i upozorenje za budućnost

“Bez velike Komunističke partije Narodne Republike Kine ne bi bilo moguće ostvariti tako veličanstvenu pobedu. Narod neko mora da pokrene, organizuje, nadahne, da da primer svojim ponašanjem, borbom i patriotizmom”, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin u ekskluzivnom intervjuu za centralni informativni kanal kineske televizije CCTV povodom proslave 75. godišnjice pobede Narodne Republike Kine u ratu protiv Japana i svetskom antifašističkom ratu.

– Ne možemo da zaboravimo da je Kina Drugi svetski rat počela pre svih ostalih, a da ga je završila nakon svih ostalih. Da nije bilo toga, ti vojnici bi možda bili na sovjetskom frontu ili nekom drugom frontu. Velika je žrtva koju je kineski narod podneo i velika je zasluga Komunističke partije Kine što je narod okupila, povela i nije stala do samog kraja – rekao je ministar Vulin i naglasio da taj dan nije samo Dan pobede za kineski narod, već i Dan pobede za narod celog sveta.

U ratu koji je odredio budućnost sveta, kineska nacija i kineski narod dali su velike žrtve, rekao je ministar Vulin i poručio da “proslava pobede znači negovanje mira i upozorenje za budućnost, a promovisanje velikog antifašističkog duha najbolja je uteha precima koji su dali život za slobodu”.

– Jako je važno negovati kulturu sećanja. Naši preci su nas stavili na bolju stranu sveta. Izborili su za nas mesto na boljoj strani sveta. Kina i Srbija su zemlje koje su veoma geografski udaljene, ali brane iste vrednosti – izjavio je za kinesku televiziju CCTV ministar Vulin.

Izvor: Ministarstvo odbrane

Related posts

Nova iskustva sa 16. Radio-dana

Jasmina Petkovic

(FOTO)Vučić u Azanji i Selevcu. Svečan doček za predsednika.

Mica Milakov

Radovi sa Likovne kolonije izloženi u Narodnom muzeju

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija