28. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Ministar Vulin: Radovi na izgradnji kovid bolnice u Batajnici idu po planu, rok za završetak je 1. decembar

Foto: Ministarstvo odbrane


Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas radove na izgradnji nove kovid bolnice u Batajnici, u okviru vojnog kompleksa „Zemun ekonomija“ i tom prilikom rekao da iako broj novozaraženih od koronavirusa u našoj zemlji opada, to nije razlog da se opustimo i ne mislimo šta nas može čekati u budućnosti.

– Zahvaljujući teškim merama, zahvaljujući vremenu u kojem je predsednik Aleksandar Vučić obezbedio da naša privreda funkcioniše, da imamo više novca, da bolje radimo, zahvaljujući tim teškim trenucima, mi danas imamo novca da gradimo nove bolnice i sredstava da se pripremimo za budućnost. Kao što je naredio vrhovni komandant Vojske Srbije, nova kovid bolnica u Batajnici biće napravljena i puštena u rad 1. decembra – poručio je ministar Vulin i dodao da je na nama da damo sve od sebe da to naređenje bude izvršeno, jer građani Srbije od svoje vojske s pravom očekuju da uvek radi najbolje i daje najbolje rezultate.
 
Dejan Burčul, direktor i vlasnik firme „Termomont“, kojoj je sa saradnicima poverena izgradnja nove kovid bolnice, zahvalio je ministru Vulinu što je obišao radove, istakavši da sve ide prema planu.

– Radovi ovde teku predviđenom dinamikom. Rok nam je 1. decembar. Svesni smo naše obaveze, pre svega ugovorne, ali i naše obaveze prema zemlji. Država je odvojila ogromna sredstva da bi se izgradila ova bolnica, kao i bolnica u Kruševcu. Siguran sam da ćemo zajednički uspeti da završimo naš posao u predviđenom roku – naglasio je direktor Burčul.
 
Kapacitet nove kovid bolnice u okviru vojnog kompleksa „Zemun ekonomija“ u Batajnici biće 1.000 kreveta, a osim bolnice predviđena je izgradnja prateće infrastrukture, pristupnih puteva i priključnih saobraćajnica. Sa površinom od 18.000 kvadratnih metara, nova bolnica u Batajnici buće najznačajnija i najveća bolnica za lečenje kovid pacijenata u našoj zemlji.

Izvor : Ministarstvo odbrane

Related posts

Vučićeva poruka podrške Si Đinpingu povodom protesta na Tajvanu

Nikoleta Dragaš

Ministar Vulin: Optužnica protiv kriminalne grupe Belivuka i Miljkovića u zakonskom roku

Alba Jovanović

Dan grada Vršca, nagrade laueratima

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija