18. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo Vesti

SUBOS: “Srpski borac na Sremskom frontu” – 75 godina pobede u Drugom svetskom ratu

U pančevačkom Domu vojske održana je tribina posvećena Sremskom frontu. Organizatori iz Saveza udruženja  boraca Srbije ističu da je jedan od ciljeva širenje svesti o srpskim žrtvama na ovom važnom bojištu Drugog svetskog rata.

Povodom 75 godina pobede u Drugom svetskom ratu održana je tribina “Srpski borac na Sremskom frontu” u Domu vojske u Pančevu. Organizator tribine je Savez udruženja boraca Srbije – SUBOS.

Glavna tema tribine bio je položaj srpskih boraca na Sremskom frontu.  Borbe na Sremskom frontu trajale su od 21. oktobra 1944. do 12. aprila 1945. godine kada su ga srpski vojnici probili. Stradalo je 13.500 srpskih vojnika, a uz njih i 1100 crvenoarmejaca i 630 bugarskih partizana. Prema rečima generala Milorada Stupara, jedan od ciljeva tribine je izvlačenje pouka iz ovog važnog istorijskog događaja.

Pored ovog projekta, SUBOS organizuje i predavanja posvećena Cerskoj bitki. Tribina u Pančevu prva je u nizu koje će u narednom periodu biti održavane u gradovima naše zemlje.

Related posts

U Južnom Banatu 404 novozaraženih

Ivana Bogdanovski

Vučić: Nikad pod pritiskom Kine, hvala što poštujete male zemlje

Zorana Stekovic

Za deratizaciju 10 miliona iz gradskog budžeta

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija