13. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Pančevo Sport

Peta pobeda Borkovića u TCR Istočna Evropa

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković ostvario je još jednu blistavu pobedu u TCR Istočna Evropai osvojio novih 25 bodova na prvoj trci na stazi Brno u Češkoj. U generalnom poretku naš as dominira, sa do sada osvojenih, maksimalnih 125 bodova.

Nakon odličnih kvalifikacija i osvojene pol pozicije u obe trke, Borković je sjajnim startom i odličnom vožnjom tokom cele trke čvrst održao prvu pozicijui kroz cilj prošao sa gotovo osam sekundi prednosti u odnosu na drugoplasiranog Sandra Soubeka, koji je iza sebe ostavio Poljaka Jablonskog.

Naš vozač M1RA tima u saradnjisa NIS Petrol Racing Timom i danas je bio nezaustavljiv, sada je već izvesno, u osvajanju titule šampiona TCR IstočnaEvropa.

“Zadvoljan sam vožnjom i mogu reći da je sve bio kako treba, osim što sam unutar automobila osetio problem sa dodatim kilogramima koje imam i ovog vikenda. Balast se najviše odrazio na gume koje su se nemilosrdno trošile jer staza u Brnu, za razliku od one u Slovačkoj, ima dosta promena pravaca i nema vremena da se gume malo ohlade. Najvažnije je da se ovaj problem nije odrazio na moju vožnju i nadam se da će tako bitii sutra. Iako je već sada izvesno da sam osvojio titulu šampiona, ja jedva čekam sutrašnju trku, kao i poslednji trkački vikend na Hungaroringu i nadam se da situacija sa korona virusom, neće ništa promeniti.

Sutrašnju trku na stazi Brno u Češkoj naš as vozi u 14h.

FOTO: Dušan Borković PR tim

Related posts

Učestale saobraćajne nezgode “pune” pančevačku ortopediju

Katarina Popović

Servisne informacije za 18. decembar

Zorana Stekovic

SRAMNO ! Direktorka ED Pančevo preti radnicima zbog podrške Predsedniku Srbije

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija