27. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Pančevo Sport

Peta pobeda Borkovića u TCR Istočna Evropa

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković ostvario je još jednu blistavu pobedu u TCR Istočna Evropai osvojio novih 25 bodova na prvoj trci na stazi Brno u Češkoj. U generalnom poretku naš as dominira, sa do sada osvojenih, maksimalnih 125 bodova.

Nakon odličnih kvalifikacija i osvojene pol pozicije u obe trke, Borković je sjajnim startom i odličnom vožnjom tokom cele trke čvrst održao prvu pozicijui kroz cilj prošao sa gotovo osam sekundi prednosti u odnosu na drugoplasiranog Sandra Soubeka, koji je iza sebe ostavio Poljaka Jablonskog.

Naš vozač M1RA tima u saradnjisa NIS Petrol Racing Timom i danas je bio nezaustavljiv, sada je već izvesno, u osvajanju titule šampiona TCR IstočnaEvropa.

“Zadvoljan sam vožnjom i mogu reći da je sve bio kako treba, osim što sam unutar automobila osetio problem sa dodatim kilogramima koje imam i ovog vikenda. Balast se najviše odrazio na gume koje su se nemilosrdno trošile jer staza u Brnu, za razliku od one u Slovačkoj, ima dosta promena pravaca i nema vremena da se gume malo ohlade. Najvažnije je da se ovaj problem nije odrazio na moju vožnju i nadam se da će tako bitii sutra. Iako je već sada izvesno da sam osvojio titulu šampiona, ja jedva čekam sutrašnju trku, kao i poslednji trkački vikend na Hungaroringu i nadam se da situacija sa korona virusom, neće ništa promeniti.

Sutrašnju trku na stazi Brno u Češkoj naš as vozi u 14h.

FOTO: Dušan Borković PR tim

Related posts

Lokalni privrednik u Bavaništu otvorio fabriku tekstila

Jasmina Petkovic

Komisija za planove razmatrala primedbe na planove detaljne regulacije naselja Tesla

Nikola Toadjer

Ministar Vulin: Vatrogascima dugujemo zahvalnost

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija