3. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Najvažnije Vesti

U Kačarevu svoje slikarsko umeće pokazalo 17 umetnika

foto: rtvPancevo

U svečanoj sali Mesne Zajednice Kačareva, otvorena je Likovna kolonija iz Crepaje. Svoje slikarsko umeće pokazalo je 17 umetnika sa po jednom slikom. Manifestaciju su podržali Savet mesne zajednice Kačarevo i Udruženje žena “Etno kutak”.

Sedamnaest slikara iz Crepaje učesnici su šeste Likovne kolonije Crepaja, koju organizuje Doma Kulture ,,Bratstvo-jedinstvo“ u Kačarevu. Motivi slika su različiti a svaka slika priča svoju priču.

Dobri odnosi između Kačareva i Crepaje najbolje se ogledaju u odličnoj saradnji na ovakvim kulturno- umetničkim programima. Radi međusobnog uživanja i prezentacije umetničkih dela svojih “komšija”, direktora Doma Kulture ,,Bratstvo-jedinstvo“, organizovala je ovu izložbu.

Izložbu su podržali Savet mesne zajednice Kačarevo i Udruženje žena “Etno kutak”. Glavni cilj Doma kulture ,,Bratstvo-jedinstvo“ u Kačarevu je usmeren na prezentaciju i promovisanje tradicije, afirmaciju mladih umetnika, razvoj stručne saradnje, promocija ravnopravnosti i multikulturalnosti.

https://youtu.be/M86iPLdMe8k

Related posts

Nastava počinje 1. septembra

Nikoleta Dragaš

Lončar:Dovoljno mesta u bolnicama i za naredna tri dana

Katarina Popović

Pripadnici 51. mehanizovane oživeli sećanja na nekadašnje službovanje

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija