5. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti Vršac

Renovirane prostorije KUD-a “Napredak” u Vlajkovcu

Foto: RTV Pančevo

Zahvaljujući javnom konkursu koji je raspisao Nacionalni Savet Rumunske nacionalne manjine, rekonstruisane su prostorije KUD-a “Napredak” iz Vlajkovca. Nacionalni savet brine o svim kulturnim institucijama gde Rumuni aktiviraju i neguju svoju kulturnu baštinu.

Saradnja između Nacionalnog saveta, nevladinog sektora i lokalnih samouprava učinila je da kultura u rumunskim selima ponovo oživi. Zahvaljujući Nacionalnom savetu Rumunske nacionalne manjine i gradu Vršcu, renovirane su prostorije KUD-a “Napredak” u Vlajkovcu. Tačnije uveden je priključak za gas za potrebe grejanja i zamenjena je stara dotrajala stolarija.

Da su se ulaganja isplatila govore i rezlutati. Sekcija fanfara koja je za sada najaktivnija opravdala je svoj rad.

Nacionalni savet rumunske nacionalne manjine organizovao je i sastanke sa svim rumunskim institucijama kako bi se upoznali sa njihovim problemima, tako da se sada razmatraju potrebe KUD-ova pojedinačno i sredstva se rasporedjuju po potrebi i prioritetima.

Related posts

Vučić u Varni: Kandidovaćemo se za Mundijal!

Nikoleta Dragaš

Srpska zastava na Gazivodama kao odgovor na provokaciju

Jelena Obradović

Petković: Učinićemo život na Kosovu i Metohiji održivim

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija