2. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo Vesti

Bogat izbor grožđa na Zelenoj pijaci

foto: rtvPancevo

Najpoznatiji vinogradi i vinarije u Vojvodini se nalaze na području opštine Subotica, opštine Vršac i planine Fruška gora. Ova tri vinska regiona su čuvena po kvalitetnim vinima. Međutim na pančevačkoj Zelenoj pijaci, grožđe najčešće stiže iz okoline Smedereva.

Septembar je mesec berbe grožđa. U ovo doba godine u Vojvodini možete osetiti slatkasti miris ovog voća na svakom koraku i primetiti užurbanost lokalnih stanovnika u želji da što pre probaju ovogodišnji rod. Ekipa naše televizije istražila je koje sorte grožđa su omiljene našim sugrađanima.

Tezge na Zelenoj pijaci pune su različitih vrsta, ali i kvaliteta grožđa iz okoline Smedereva. Pančevci na pijaci uzimaju male količine, uglavnom za jelo. Veće količine potrebne za vino kupuju kod proizvođača na veliko zbog razlika u ceni, navode prodavci.

U čast berbe grožđa, širom Vojvodine se održavaju mnogobrojne manifestacije. Danas na svetu postoji više od 10 000 sorti vinovih loza.

https://youtu.be/ZsAGkXczFT4

Related posts

Rukometašice Srbije “srušile” i selekciju Nemačke

Katarina Popović

Predsednik Vučić primio vakacinu u Rudnoj Glavi

Zorana Stekovic

Ministar Vulin: Za smrt u saobraćaju ne postoji opravdanje, životi bi bili spaseni da ljudi poštuju saobraćajne propise

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija