15. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo Vesti

ZZJZ: PCR testiranje po zakazivanju

Epidemiološka situacija u Južnom Banatu je stabilna, ističe dr Ljiljana Lazić, direktorka Zavoda za javno zdravlje Pančevo. Prema njenim rečima na dnevnom novou na teritoriji celog okruga je od 3. do 5. obolelih.

https://www.youtube.com/watch?v=GE2np9Unsg4&feature=youtu.be

U Zavodu za javno zdravlje Pančevo moguće je zakazati uzimanje brisa grla i nosa za testiranje na KOVID-19 samo na lični zahtev građana. Kako je objasnila, dr Ljiljana Lazić, direktorka ZZJZ, kod njih dolaze samo zdravi ljudi, svi ostali idu u svoje kovid ambulante. Testiranje na sopstveni zahtev je uglavnom namenjeno putnicima u međunarodnom saobraćaju, ističe dr Lazić.

Ukoliko se PCR testiranje obavlja na lični zahtev građana, zbog putovanja, u tom slučaju se plaća. Cena PCR testa je 6000 dinara.

Zbog ograničenih kapaciteta laboratorije, mole se pacijenti i zainteresovani sugrađani da telefonom zakažu termin za PCR testiranje, na broj 063 10 41 653 radnim danima od 8 do 14:30 časa. Uzimanje briseva se radi svakog radnog dana od 10 do 13 sati. Prema rečima dr Lazić, epidemiološka situacija u Južnom Banatu je povoljna, na dnevnom nivou je od troje do petoro obolelih.

Related posts

Uskoro mesta za još 150-toro dece u vrtićima

Jasmina Petkovic

Servisne informacije za 23. decembar

Zorana Stekovic

Staka Novković Đorđević u emisiji “Lice nacije” : Videla sam kako ljudi postaju kameleoni posle 5.oktobra kada su na vlast došle “pseudodemokrate”

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija