25. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Ekonomija Vesti

NIS nastavlja sa ulaganjima u zajednicu

Iako aktuelna situacija nalaže određena prilagođavanja u oblasti sponzorstava i donacija, NIS će i ove godine kroz program “Zajednici zajedno” podržati projekte digitalizacije i povećanja bezbednosti u školama u 12 gradova širom Srbije

Ulaganje u zajednicu i poslovanje u skladu sa principima održivog razvoja su strateško opredeljenje NIS-a i od toga kompanija neće odustati uprkos krizi na naftnom tržištu, rekao je Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a i direktor Funkcije za odnose sa državnim organima i korporativne komunikacije.

„Društvena odgovornost za nas nije stvar marketinga, već ulaganje u budućnost i strateška partnerstva sa lokalnim zajednicama širom Srbije, rekao je Smirnov u intervjuu za „Nedeljnik“.

Na konstataciju da je NIS u prethodnih 11 godina u društveno odgovorne projekte ukupno uložio više od 3,8 milijardi dinara, Smirnov je kazao da je kompanija podržala „stotine fantastičnih projekata“ širom Srbije kao što su izgradnja i obnova igrališta, parkova, učionica, podrška u nabavci medicinskih aparata i vozila, brojne humanitarne akcije, doprinos velikom broju sportskih i kulturnih manifestacija.

“Najponosniji sam na projekte okrenute mladima, koji ostaju za buduće generacije. Pored programa “Zajednici zajedno”, tu je i program “Energija znanja”, koji je usmeren ka deci i mladima i ulaganju u njihovo obrazovanje. Kroz ovaj program sproveli smo odabir talentovane dece za našu vrstu industrije, uspeli da obezbedimo stipendiju  i odlazak na najbolje univerzitete u Rusiji, kao i posao u našoj kompaniji, kada se vrate u Srbiju. Tako rešavamo dva problema. Prvo, razvijamo ovu industriju u Srbiji, a drugo stvaramo uslove da se talentovani mladi ljudi vraćaju u zemlju i zaposle ovde”, rekao je zamenik generalnog direktora NIS-a.

On je naveo da će kompanija nastaviti sa društveno odgovornim projektima uprkos krizi izazvanoj pandemijom korona virusa.

“Iako smo morali da se prilagodimo i izdvojimo prioritete, naše strateško opredeljenje ostaje isto – posvećeni smo poslovanju u skladu s našim vrednostima i opredelili smo ključne projekte od kojih ne odustajemo i nastavljamo dalje. “Zajednici zajedno” je jedan od takvih, recimo da je taj projekat temelj odnosa sa zajednicom”, rekao je Smirnov i naveo da će NIS ove godine u 12 opština i gradova podržati digitalizaciju i bezbednost u školama, u dogovoru s Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja  i Ministarstvom unutrašnjih poslova.

On je naveo da su NIS i matična kompanija “Gasprom njeft” podržali “Air Serbia” i javne službe Republike Srbije i obezbedili im gorivo tokom vanrednog stanja zbog epidemije korona virusa, dok su volonteri NIS-a organizovali podršku sugrađanima.

“Već godinama sprovodimo volonterske akcije, a pre dve godine smo i zvanično osnovali Klub volontera NIS-a, čiji članovi su od prvog dana izbijanja pandemije pomagali svojim sugrađanima uz poštovanje svih mera i ograničenja kretanja. Što se komunikacije tiče, verujem da smo zaista prikazali najbolje moguće prakse, kako u internoj komunikaciji sa našima zaposlenima, tako i u eksternoj, ne samo sa medijima, već sa spoljnom javnošću uopšte. Brza, tačna, precizna i transparentna komunikacija su zaista bili i ostali naša vodilja”, rekao je Smirnov.

Govoreći o daljim planovima NIS-a, on je kazao da je fokus u narednom periodu očuvanje zdravlja zaposlenih i potrošača, kao i očuvanje stabilnosti poslovanja i osnovne delatnosti NIS-a uprkos svim izazovima koje je pandemija donela.

“Da biste svoj uspeh delili sa zajednicom u kojoj radite, najpre sami morate biti uspešni. U tom smislu, NIS će svoju politiku u oblasti društvene odgovornosti i sponzorstava i donacija svakako morati da prilagođava aktuelnoj situaciji. Ali, kao što sam već rekao, uprkos novonastalim okolnostima izazvanim pandemijom, kompanija nije odustala od ključnih projekata i podrške zajednici u kojoj posluje. Na kraju, mogu reći da sam optimista i gotovo sam siguran da će sledeća godina, uprkos svim izazovima, biti mnogo bolja”, rekao je Smirnov.

Foto: nis.rs

Related posts

Javni konkurs za su/finansiranje projekata u oblasti kulture za 2019.

Nikoleta Dragaš

Predsednik Vučić razgovarao sa Merkel: Podrška i razumevanje za Srbiju

Zorana Stekovic

Nagrađeni najbolji učenici

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija