30. jula 2021.
Radio televizija Pančevo
Ekonomija Vesti

NIS nastavlja sa ulaganjima u zajednicu

Iako aktuelna situacija nalaže određena prilagođavanja u oblasti sponzorstava i donacija, NIS će i ove godine kroz program “Zajednici zajedno” podržati projekte digitalizacije i povećanja bezbednosti u školama u 12 gradova širom Srbije

Ulaganje u zajednicu i poslovanje u skladu sa principima održivog razvoja su strateško opredeljenje NIS-a i od toga kompanija neće odustati uprkos krizi na naftnom tržištu, rekao je Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a i direktor Funkcije za odnose sa državnim organima i korporativne komunikacije.

„Društvena odgovornost za nas nije stvar marketinga, već ulaganje u budućnost i strateška partnerstva sa lokalnim zajednicama širom Srbije, rekao je Smirnov u intervjuu za „Nedeljnik“.

Na konstataciju da je NIS u prethodnih 11 godina u društveno odgovorne projekte ukupno uložio više od 3,8 milijardi dinara, Smirnov je kazao da je kompanija podržala „stotine fantastičnih projekata“ širom Srbije kao što su izgradnja i obnova igrališta, parkova, učionica, podrška u nabavci medicinskih aparata i vozila, brojne humanitarne akcije, doprinos velikom broju sportskih i kulturnih manifestacija.

“Najponosniji sam na projekte okrenute mladima, koji ostaju za buduće generacije. Pored programa “Zajednici zajedno”, tu je i program “Energija znanja”, koji je usmeren ka deci i mladima i ulaganju u njihovo obrazovanje. Kroz ovaj program sproveli smo odabir talentovane dece za našu vrstu industrije, uspeli da obezbedimo stipendiju  i odlazak na najbolje univerzitete u Rusiji, kao i posao u našoj kompaniji, kada se vrate u Srbiju. Tako rešavamo dva problema. Prvo, razvijamo ovu industriju u Srbiji, a drugo stvaramo uslove da se talentovani mladi ljudi vraćaju u zemlju i zaposle ovde”, rekao je zamenik generalnog direktora NIS-a.

On je naveo da će kompanija nastaviti sa društveno odgovornim projektima uprkos krizi izazvanoj pandemijom korona virusa.

“Iako smo morali da se prilagodimo i izdvojimo prioritete, naše strateško opredeljenje ostaje isto – posvećeni smo poslovanju u skladu s našim vrednostima i opredelili smo ključne projekte od kojih ne odustajemo i nastavljamo dalje. “Zajednici zajedno” je jedan od takvih, recimo da je taj projekat temelj odnosa sa zajednicom”, rekao je Smirnov i naveo da će NIS ove godine u 12 opština i gradova podržati digitalizaciju i bezbednost u školama, u dogovoru s Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja  i Ministarstvom unutrašnjih poslova.

On je naveo da su NIS i matična kompanija “Gasprom njeft” podržali “Air Serbia” i javne službe Republike Srbije i obezbedili im gorivo tokom vanrednog stanja zbog epidemije korona virusa, dok su volonteri NIS-a organizovali podršku sugrađanima.

“Već godinama sprovodimo volonterske akcije, a pre dve godine smo i zvanično osnovali Klub volontera NIS-a, čiji članovi su od prvog dana izbijanja pandemije pomagali svojim sugrađanima uz poštovanje svih mera i ograničenja kretanja. Što se komunikacije tiče, verujem da smo zaista prikazali najbolje moguće prakse, kako u internoj komunikaciji sa našima zaposlenima, tako i u eksternoj, ne samo sa medijima, već sa spoljnom javnošću uopšte. Brza, tačna, precizna i transparentna komunikacija su zaista bili i ostali naša vodilja”, rekao je Smirnov.

Govoreći o daljim planovima NIS-a, on je kazao da je fokus u narednom periodu očuvanje zdravlja zaposlenih i potrošača, kao i očuvanje stabilnosti poslovanja i osnovne delatnosti NIS-a uprkos svim izazovima koje je pandemija donela.

“Da biste svoj uspeh delili sa zajednicom u kojoj radite, najpre sami morate biti uspešni. U tom smislu, NIS će svoju politiku u oblasti društvene odgovornosti i sponzorstava i donacija svakako morati da prilagođava aktuelnoj situaciji. Ali, kao što sam već rekao, uprkos novonastalim okolnostima izazvanim pandemijom, kompanija nije odustala od ključnih projekata i podrške zajednici u kojoj posluje. Na kraju, mogu reći da sam optimista i gotovo sam siguran da će sledeća godina, uprkos svim izazovima, biti mnogo bolja”, rekao je Smirnov.

Foto: nis.rs

Related posts

Murinjo dobio fudbalski teren u Srbiji, Matić odigrao ključnu ulogu

Mica Milakov

Manifestacija „Najjače uskršnje jaje“ peti put u Gračanici

Jasmina Petkovic

Situacija sa virusom u Južnom Banatu stabilna, Grad uveo mere u skladu sa vanrednim stanjem

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija