18. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Netipična vrsta ribe u specijalnom rezervatu prirode „Kraljevac“

Foto: RTV Pančevo

Među mnogim turističkim potencijalima Južnog Banata tu je i specijalni rezervat prirode “Kraljevac” u Deliblatu. Ekipa Regionalne Dunav televizije dobila je ekskluzivnu informaciju da je na ovom jezeru otkrivena vrsta ribe netipična za vode Vojvodine.

S obzirom da većina građana ove godine neće ići na more, mnogi su alternativu pronašli u prirodnim lepotama naše zemlje. Kada je u pitanju Južni Banat, među mnogim turističkim atrakcijama je i specijalni rezervat prirode “Kraljevac” ušuškan u netaknutoj prirordi Deliblata.

Veliki broj turista iz udaljenih mesta “dokaz” su da na ovom izletištu, pored lepe prirode, vlada i prijatna atmosfera.

“Kraljevac” važi za atraktivnu destinaciju među ribolovcima Južnog Banata, ali i šire. Ovo jezero dom je za više od 25 vrsta riba, a iz vode su vađeni kapitalni primerci težine.

Prostor rezervata dom je retkih biljnih i životinjskih vrsta. Obližnji pašnjaci jedno su od poslednjih utočišta ugroženih vrsta tekunice i slepog kučeta. Pre nekoliko dana stručnjaci su potvrdili prisustvo ribe krkuša koja nije tipična za ove krajeve. Pored ribolovnog turizma, posetioci dolaze i zbog foto-safarija i lova.

Opština Kovin i Turistička organizacija ovog grada prepoznaju  potencijal ovog izletišta,  s toga  ističu  da će i u narednom periodu nastaviti sa njegovim unapređivanjem i dodavanjem novih sadržaja. Od 17. do 20. avgusta na “Kraljevcu” će biti  održan turnir u ribolovu. Turnir je humanitarnog karaktera, a prijavljeno je više od 40 ekipa.

Related posts

Ponovo ukradene tuje

Aleksandra Miloševska

GO SNS Šabac: Zelenović bi da prekroji izbornu volju građana

Zorana Stekovic

“Pančevke” dobile nove prostorije

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija