15. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Netipična vrsta ribe u specijalnom rezervatu prirode „Kraljevac“

Foto: RTV Pančevo

Među mnogim turističkim potencijalima Južnog Banata tu je i specijalni rezervat prirode “Kraljevac” u Deliblatu. Ekipa Regionalne Dunav televizije dobila je ekskluzivnu informaciju da je na ovom jezeru otkrivena vrsta ribe netipična za vode Vojvodine.

S obzirom da većina građana ove godine neće ići na more, mnogi su alternativu pronašli u prirodnim lepotama naše zemlje. Kada je u pitanju Južni Banat, među mnogim turističkim atrakcijama je i specijalni rezervat prirode “Kraljevac” ušuškan u netaknutoj prirordi Deliblata.

Veliki broj turista iz udaljenih mesta “dokaz” su da na ovom izletištu, pored lepe prirode, vlada i prijatna atmosfera.

“Kraljevac” važi za atraktivnu destinaciju među ribolovcima Južnog Banata, ali i šire. Ovo jezero dom je za više od 25 vrsta riba, a iz vode su vađeni kapitalni primerci težine.

Prostor rezervata dom je retkih biljnih i životinjskih vrsta. Obližnji pašnjaci jedno su od poslednjih utočišta ugroženih vrsta tekunice i slepog kučeta. Pre nekoliko dana stručnjaci su potvrdili prisustvo ribe krkuša koja nije tipična za ove krajeve. Pored ribolovnog turizma, posetioci dolaze i zbog foto-safarija i lova.

Opština Kovin i Turistička organizacija ovog grada prepoznaju  potencijal ovog izletišta,  s toga  ističu  da će i u narednom periodu nastaviti sa njegovim unapređivanjem i dodavanjem novih sadržaja. Od 17. do 20. avgusta na “Kraljevcu” će biti  održan turnir u ribolovu. Turnir je humanitarnog karaktera, a prijavljeno je više od 40 ekipa.

Related posts

Ministar potvrdio: biće škole od septembra! Ovo je plan za jesen: niži razredi tri nedelje mesečno u učionicama, viši razredi i srednjoškolci po dve

Katarina Popović

Samo još jedan primer povezanosti SZS i kriminalaca: Aleksandar Marković reagovao na slučaj nepotizma i protekcije u Šabcu

Mica Milakov

I drugi put razbijeno staklo na prostorijama SNS-a u Zemunu

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija