18. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Ministar Vulin: Antisrpstvo je opasna ideologija

“Pošto već ne zastupa Hrvate u BiH, Željko Komšić bi da zastupa Mila Đukanovića. Komšić demokratiju doživljava kao način da muslimanskim glasovima uzme hrvatsko mesto, a ideju građanske države kao antisrpsku”, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin komentarišući izjavu Željka Komšića koji je, posle izbora u Crnoj Gori izjavio da je probuđen velikosrpski projekat koji nastoji da poveže Beograd, Banjaluku i Podgoricu i da je Podgorica crnogorska, a Banjaluka bosanska, i da će tako i ostati.
 
“Srbija ne želi da vlada u Podgorici, ali želi da vidi vlast koja Srbe u Crnoj Gori ne doživljava kao neprijatelja. Srbija ne želi da vlada u Sarajevu, ali želi da niko ne napada Banjaluku i ruši Dejtonski sporazum. Srbija se ne meša u bilo čije unutrašnje odnose, ali ne želi da sluša Komšića koji vređa srpski narod i osporava mu pravo na postojanje. Antisrpstvo  je opasna ideologija”, poručio je ministar Vulin.

Foto. mod.gov.rs
 

Related posts

Međunarodni dan muzeja u Pančevu

Jasmina Petkovic

Danas slavimo Svete Vrače

Aleksandra Miloševska

Vučić u Sarajevu predao 5.000 doza vakcina BiH

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija