14. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

Grad subvencioniše obroke penzionera sa niskim primanjima

Foto: RTV Pančevo

Grad Pančevo omogućava penzionerima sa niskim primanjima dobijanje oborka u Narodnoj kuhinji. Takođe i penzioneri koji su u mogućnosti da izdvajaju odredjena sredstva imaju mogućnost da u klubovima za odrasla lica dolaze svakodnevno po jedan oborok. Grad za ove namene godišnje izdvaja 30 miliona dinara.

Penzioneri Dragan Domić, Janko Antonijević i Dušan Rakić svakog dana dolaze u Klubove za odrasla lica po ručak. Bitno je da su zadovoljni, da imaju redovne obroke i pomoć,  jer uglavnom žive sami.

Zahvaljujući Gradu Pančevu oko 80 penzionera koji nisu socijalnu ugoroženi koriste mogućnost da po subenionisanim cenama dobijaju ručak u Klubovima za odrasla lica.

Klubovi za odrasla lica u Pančevu prestali su sa aktivnostima zbog epidemije korona virusa. Ipak, obezbeđene su osnovne životne usluge, kao što je pomoć u kući, ishrana penzionera i narodna kuhinja.

Korisnici Klubova za odrasla lica, naši najstariji sugrađani nadaju se da će i njihove sekcije uskoro početi da rade,  kako bi nastavili sa druženjima, jer im to sada najviše i nedostaje.

Related posts

Hladno oružje – jedna od najvrednijih i najinteresantnijih zbirki vršačkog Gradskog muzeja

Nikoleta Dragaš

U Srbiji 214 novozaraženih, preminulo šest osoba

Nikoleta Dragaš

Policija je u kući osumnjičenog pronašla ručnu bombu, pušku i 24 metka.

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija