7. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

SRAMNO PONAŠANJE NEBOJŠE ZELENOVIĆA: Ugrožena bezbednost građana Šapca

Javnost u Šapcu još se nije oporavila od šoka koji je izazvao snimak razgovora, koji ilustruje kako Nebojša Zelenović kupuje glasove, a već su pred Šapčanima novi dokazi o bahatoj vlasti Zelenovića, Dušana Petrovića i njihovih saradnika.

Javna preduzeća tretiraju kao ličnu svojinu, a radnike komunalnog preduzeća kao robove čijim životima raspolažu. Na najnovijem skandaloznom snimku čuje se kako šef odborničke grupe Nebojše Zelenovića u Skupštini grada Šapca i predsednik šabačkog odbora Srpskog pokreta obnove Živojin Vuletić zvani Žoja u razgovoru sa direktorom JKP Parking servis Bojanom Kalanovićem planira živote radnika, sudbine preduzeća i uopšte govori kao da je Šabac njegov, Zelenovićev Petrovićev grad.

O radnicima koji samo traže svoja prava govori kao o nelojalnim, a zbog toga što su u borbi za svoju egzistenciju spremni i na štrajk, koji je njihovo zakonsko pravo, Žujović kaže da će ih otpustiti i to najmanje 50, čim prođu izbori.  Da li je to politika koju na predstojećim ponovljenim izborima nudi njegov šef Nebojša Zelenović? Je li otpuštanje radnika njihovo predizborno obećanje? Otpuštanje radnika i gladna usta njihove dece? Pretnje i ucene? Bahaćenje i pritisci na građane, koji nisu politički podobni ili, kako kaže, Žoja lojalni? Zelenovićev Žoja u snimku demonstrira i najblaže rečeno neobičan odnos prema stranim investitorima, koji prema njegovom tumačenju predstavljaju pretnju za zaposlene. 

On naime tvrdi da će posle izbora da dovede Austrijance i da će komunalno preduzeće da da u koncesiju, a da će radnici koji ostanu na poslu biti izloženi najgorem maltretiranju i uskraćivanju prava. I time se Vuletić i Kalanović naslađuju, zlurado se smejući, jer prema njihovom mišljenju radnici nisu lojalni Zelenovićevoj vlasti. Vuletić otvoreno kaže da će tako proći svi nelojalni radnici u naredne četiri godine, ako Zelenović ostane na vlasti. Iako je on sam šef odborničke grupe Zelenovićeve stranke u Skupštini grada Šapca, što implicira da bi trebalo da pokaže poštovanje za institucije i poznvanje zakona, Živojin Vuletić Žoja najavljuje da će održati sednicu Skupštine grada, iako je svestan da ona nema mandat, ali on ipak planira rebalans budžeta. Neverovatno je dokle ide bahaćenje i privatizovanje funkcije i državnih institucija!

Prisvojili su budžet grada, institucije, skupštinu, sve mimo volje naroda. Kažu upućeni da  Živojin Vuletić Žoja tako opušteno ćaska sa Belanovićem, između ostalog, i zato što  Parking servisom gazduje Jasminka Jasna Đoković, koja je Žojina supruga.  I tako Zelenovićevi kompanjoni uz čašicu razgovora i prijatno ćaskanje, svoje zapošljavaju, a poštenom svetu spremaju otkaze i pakao od života. Za nekoliko dana Šapčani će im na ponovljenim izborima na 27 biračkih mesta još jednom jasno reći šta misle o njima i njihovoj tiraniji. I sudeći po raspoloženju Šapčana, neće uopšte imati razloga  za smeh, koji se čuje na snimku.

Izvor: Srbija Danas

Related posts

Sanacija betonskih površina u Kovačici i Padini

Nikoleta Dragaš

Petković: Učinićemo život na Kosovu i Metohiji održivim

Mica Milakov

Udruženje “Pansej” čuvar kulturnog nasleđa

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija