30. jula 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kovačica Najvažnije Vesti

Brojne aktivnosti za korisnike dnevnog boravka u Kovačici

Boravak za osobe sa smetnjama u razvoju u Kovačici korisnicima  nudi brojne aktivnosti. Između ostalog, omogućeni su im treninzi džudoa koji su se pokazali korisnim za njihov fizički i mentalni napredak.

Centar za socijalni rad u Kovačici ima dnevni boravak za osobe sa smetnjama u razvoju. Trenutno boravak svakodnevno pohađa 11 korisnika. Za njih je obezbeđen  prevoz do dnevnog boravka, kao I niz aktivnosti koje podstiču  kreativnost i društvene veštine.

Prema rečima Dušanke Petrek, štićenici dnevnog boravka se ovim aktivnostima uključuju u širu društvenu sredinu. Od 2017. Godine kada je otvoren dnevni boravak, korisnici su uključeni u sve manifestacije koji su se održavale u opštini Kovačica.  O njihovom napretku brinu defektolog i dva stručna saradnika.

Pored pomenutih aktivnosti, štićenici se bave i dzudoom. Na inicijativu trenera džudo kluba “Jedinstvo” Saše Anđelkovića započeto je njihovo upoznavanje sa ovom borilačkom veštinom.

Uz pomoć udruženja “Plavi anđeo” i podrške Ministarstva za rad , zapošljavanje , boračka i socijalna pitanja omogućeno je da korisnici redovno pohađaju treninge.Istaknuto je i da je svrha dnevnog boravka da se pomoć pruži i roditeljima, kako bi imali slobodnog vremena za sopstvene aktivnosti.

Veliki broj pojedinaca i udruženja iz Kovačice pomaže dnevnom boravku. Između ostalih, slikari iz Galerije naivne umetnosti oplemenili su prostor grafikama, a lokalna umetnica često korisnicima pomaže u pravljenju predmeta od gline. Zbog epidemije virusa COVID-19 tokom vanrednog stanja  dnevni boravak nije radio. Nakon završetaka  vanrednog stanja dnevni boravak je započeo sa radom uz poštovanje svih mera propisanih od Vlade Republike Srbije.

Related posts

“Čepom do osmeha”: Unija mladih Pančeva sakupila više od 50 kilograma čepova

Mica Milakov

Mladi Pančevci pokazali humanost donirajući najdragoceniju tečnost

Jasmina Petkovic

Zelenović ne sme da prizna poraz na izborima, pa smislio dva sumanuta plana: Na delu nova prevara za građane Šapca!

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija