18. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti Vršac

Vršac: Đacima prvacima uručeni saobraćajni paketi

Foto: vrsac.org.rs

Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović danas je u OŠ „Vuk Karadžić“ povodom prijema đaka prvaka uručila saobraćajne pakete koje je Grad Vršac kao i prethodnih godina obezbedio svim polaznicima prvih razreda osnovnih škola. Komplet sadrži ranac sa fluorescentnim trakama kako bi đaci bili uočljiviji u saobraćaju, zatim, tu je i saobraćajni bukvar „Pažljivkova pravila u saobraćaju“ koji će im pomoći da sa učiteljima i roditeljima savladaju saobraćajna pravila, kao i slatkiše i majicu sa natpisom „Ja sam đak prvak“.

Novoimenovani član Gradskog veća za obrazovanjei i član Saveta za bezbednost saobraćaja Miroslav Lepir pozvao je vozače da obrate pažnju na najmlađe učesnike u saobraćaju: “Ovom prilikom, apelujem i na vozače da uspore i budu još pažljiviji i da zajedno đacima omogućimo bezbedan odlazak i povratak iz škole. Bezbednost učenika u saobraćaju je prioritet Grada Vršca i mi ćemo i dalje raditi na povećanju bezbednosti naše dece u saobraćaju.”

Takođe, nova direktorka OŠ “Vuk Karadžić” objasnila je proceduru pohađanja nastave u narednom periodu: “Nastava će se održavati u otežanim uslovima zbog KOVIDA 19, ali školsku godinu dočekujemo potpuno spremni jer je Lokalna Samouprava na čelu sa našom gradonačelnicom Draganom Mitrović, pomogla u organizaciji svih priprema neophodnih za početak nastave. Izvršena je dezinfekcija školskog prostora i obezbeđena su sredstva zaštite: dezinfekciona sredstva i zaštitne maske. Svi đaci naše škole „Vuk Karadžić“ ući će u novi osveženi prostor, sa živopisnijim izgledom, jer je obnovljena većina prostora krečenjem i farbanjem u čemu su operativno učestvovali zaposleni iz našeg kolektiva, kao i neki od roditelja.”

“Evo nas na početku još jedne školeske godine, ali ovog puta u posebnim, izmenjenim okolnostima zbog pandemije virusa COVID-19. Što se tiče nastave, škole su dobile stručna uputstva od Ministarstva. Sve škole na teritoriji Grada Vršca su adekvatno reagovale i napravile grupe i rasporede u skladu sa preporukama. Nabavljeno je dovoljno zaštitinih maski i dezinfekcionih sredstava. Po nalogu Štaba za vanredne situacije Grada Vršca, JKP Drugi Oktobar, izvršio je dezinfekciju prostorija svih osnovnih i srednjih škola, kao i predškolskih ustanova. Ja sam u svakodnevnom kontaktu sa direktorima škola, tako da mogu reći da je u Vršcu sve spremno za početak nove školske godine, pod postojećim okolnostima za koje se nadamo da neće dugo trajati i da će se odvijanje nastave vrlo brzo normalizovati.” izjavila je gradonačelnica Dragana Mitrović.

Gradonačelnica je svim prvacima poželela srećan polazak u školu, a njihovim roditeljima zahvalila na razumevanju i izuzetnoj kooperativnosti tokom prevazilaženja vanrednih okolnosti iazvanih pandemijom virusa COVID-19.

Related posts

Volonteri u Jabuci pomažu najstarijim sugrađanima

Jasmina Petkovic

Saniran krov na vrtiću “Veverica” , “Slavuj” dobija ogradu

Nikoleta Dragaš

Smanjena lista čekanja za operaciju katarakte

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija