5. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti Vršac

Vršac: Đacima prvacima uručeni saobraćajni paketi

Foto: vrsac.org.rs

Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović danas je u OŠ „Vuk Karadžić“ povodom prijema đaka prvaka uručila saobraćajne pakete koje je Grad Vršac kao i prethodnih godina obezbedio svim polaznicima prvih razreda osnovnih škola. Komplet sadrži ranac sa fluorescentnim trakama kako bi đaci bili uočljiviji u saobraćaju, zatim, tu je i saobraćajni bukvar „Pažljivkova pravila u saobraćaju“ koji će im pomoći da sa učiteljima i roditeljima savladaju saobraćajna pravila, kao i slatkiše i majicu sa natpisom „Ja sam đak prvak“.

Novoimenovani član Gradskog veća za obrazovanjei i član Saveta za bezbednost saobraćaja Miroslav Lepir pozvao je vozače da obrate pažnju na najmlađe učesnike u saobraćaju: “Ovom prilikom, apelujem i na vozače da uspore i budu još pažljiviji i da zajedno đacima omogućimo bezbedan odlazak i povratak iz škole. Bezbednost učenika u saobraćaju je prioritet Grada Vršca i mi ćemo i dalje raditi na povećanju bezbednosti naše dece u saobraćaju.”

Takođe, nova direktorka OŠ “Vuk Karadžić” objasnila je proceduru pohađanja nastave u narednom periodu: “Nastava će se održavati u otežanim uslovima zbog KOVIDA 19, ali školsku godinu dočekujemo potpuno spremni jer je Lokalna Samouprava na čelu sa našom gradonačelnicom Draganom Mitrović, pomogla u organizaciji svih priprema neophodnih za početak nastave. Izvršena je dezinfekcija školskog prostora i obezbeđena su sredstva zaštite: dezinfekciona sredstva i zaštitne maske. Svi đaci naše škole „Vuk Karadžić“ ući će u novi osveženi prostor, sa živopisnijim izgledom, jer je obnovljena većina prostora krečenjem i farbanjem u čemu su operativno učestvovali zaposleni iz našeg kolektiva, kao i neki od roditelja.”

“Evo nas na početku još jedne školeske godine, ali ovog puta u posebnim, izmenjenim okolnostima zbog pandemije virusa COVID-19. Što se tiče nastave, škole su dobile stručna uputstva od Ministarstva. Sve škole na teritoriji Grada Vršca su adekvatno reagovale i napravile grupe i rasporede u skladu sa preporukama. Nabavljeno je dovoljno zaštitinih maski i dezinfekcionih sredstava. Po nalogu Štaba za vanredne situacije Grada Vršca, JKP Drugi Oktobar, izvršio je dezinfekciju prostorija svih osnovnih i srednjih škola, kao i predškolskih ustanova. Ja sam u svakodnevnom kontaktu sa direktorima škola, tako da mogu reći da je u Vršcu sve spremno za početak nove školske godine, pod postojećim okolnostima za koje se nadamo da neće dugo trajati i da će se odvijanje nastave vrlo brzo normalizovati.” izjavila je gradonačelnica Dragana Mitrović.

Gradonačelnica je svim prvacima poželela srećan polazak u školu, a njihovim roditeljima zahvalila na razumevanju i izuzetnoj kooperativnosti tokom prevazilaženja vanrednih okolnosti iazvanih pandemijom virusa COVID-19.

Related posts

Evropski poreski obveznici uložiće u Srbiju ogroman novac

Jasmina Petkovic

Duboko sam potresen strašnim scenama katastrofe koja vas je zadesila – Srbija je uz vas!

Mica Milakov

22. Vinarijada u Dolovu

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija