20. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Petković obišao pretučene mladiće u Babinom Mostu

Napad na četiri srpska srednjoškolca u Babinom Mostu od strane Albanaca iz istog sela dogodio se u ranim večernjim satima na ulici. Prema tvrdnjama roditelja pretučene dece, do napada je došlo bez ikakvog povoda.

„Šestoro njih se raširilo na put, naša deca su se sklanjala kako bi izbegla tuču, međutim oni su nasrnuli na njih i to najpre na Bojković Darka. Izvadili su bokere, noževe, gađali ih kamenjem, crepovima. Moj sin ima povrede po glavi i leđima, kao i ostala trojica“, kazao je

„Moraćemo našu decu da pratimo i do škole, jer više ne smeju ni po danu da izlaze sami a kamoli uveče“

Pretučenu decu, koja su nakon ukazane medicinske pomoći puštena na kućno lečenje obišao je pomoćnik direktora Kancelarija za KiM Petar Petković, koji je za etnički motivisan napad rekao da je to primer kako žive Srbi na Kosovu i Metohiji.

„Činjenica da sam ovde ispred Vlade Republike Srbije i Kncelarije za KiM najbolje govori koliko predsednik Aleksandar Vučić i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić brinu o svakom našem čoveku na prostoru Kosova i Metohije. Zahtevamo od međunarodne zajednice, prištinskih institucija i Kfora, koji je dužan da zaštiti i obezbedi mir i bezbednbost za srpski narod na ovim prostorima, da reaguju jer po ko zna koji put Srbi bivaju napadnuti, srpska imovina se pljačka, krade se stoka, poljoprivredna mehanizacija, da ne govorim o verbalnim i fizičkim napadima, a po pravilu nikada nema onog koji je odgovoran, koji treba da bude uhvaćen, procesuiran i kažnjen“, naglasio je Petković.

Napad na srpsku decu prijavljen je policiji, koja je otvorila istragu.

Izvor: RT Gračanica

Related posts

Vakcinacija bez zakazivanja u Dolovu. Veliki odziv meštana

Katarina Popović

Posle kratkog kvara proradila linija 192

Mica Milakov

Do sto evra od danas i telefonom, evo broja

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija