13. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Plandište Vesti

Radionice veza na kačarevačkom jezeru

Zbog velikog interesovanja mladih ljudi, Udruženje žena “Etno-kutak” iz Kačareva organizovalo je drugu radionicu veza u prirodnom ambijentu kačarevačkog jezera.

Topli dani naveli su veliki broj naših sugrađana da rashlađenje potraže na kačarevačkom veštačkom jezeru. Prelepi ambijent ovog izletišta iskoristile su i žene iz udruženja “Etno kutak” Kačarevo kako bi organizovale radionicu veza. Među polaznicama je i Bojana Stojkovski, kojoj je učešće u radionicama udruženja omogućilo učenje tradicionalnih veština.

Da ove zapostavljene veštine dobijaju ponovo zasluženu popularnost svedoči i velika zainteresovanost za radionice.

Tokom ove radionice zainteresovani će moći da nauče sitan vez na platnu, a za prisutne su kačarevačke žene pripremile tradicionalne đakonije. Direktorka Doma kulture “Bratstvo jedinstvo” Kačarevo, Veronika Kerekeš-Stevanovski, istakla je značaj rada udruženja za kulturu ovog naseljenog mesta.

Bliskost koja postoji između udruženja žena sa područja Grada Pančeva i ovog puta je potvrđena. Radionici na jezeru prisustvovale su i članice udruženja žena “Zlatna jabuka” i “Pančevke Gornji grad”.

Udruženje žena “Etno-kutak” i Dom kulture planiraju niz radionica koje će, ukoliko epidemiološka situacija bude povoljna, biti održavane u narednom periodu.

Related posts

Vučić: Nikad se nismo slomili, nećemo ni sad

Nikola Toadjer

Mihajlovićeva: Đilas i ostali iz SzS da objasne građanima Kruševca, Trstenika, Ćićevca da im ne treba auto-put

Aleksandra Miloševska

Zavod za javno zdravlje Pančeva: Situacija u Južnobanatskom okrugu stabilna, većina sa lakšom kliničkom slikom

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija