23. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Plandište Vesti

Radionice veza na kačarevačkom jezeru

Zbog velikog interesovanja mladih ljudi, Udruženje žena “Etno-kutak” iz Kačareva organizovalo je drugu radionicu veza u prirodnom ambijentu kačarevačkog jezera.

Topli dani naveli su veliki broj naših sugrađana da rashlađenje potraže na kačarevačkom veštačkom jezeru. Prelepi ambijent ovog izletišta iskoristile su i žene iz udruženja “Etno kutak” Kačarevo kako bi organizovale radionicu veza. Među polaznicama je i Bojana Stojkovski, kojoj je učešće u radionicama udruženja omogućilo učenje tradicionalnih veština.

Da ove zapostavljene veštine dobijaju ponovo zasluženu popularnost svedoči i velika zainteresovanost za radionice.

Tokom ove radionice zainteresovani će moći da nauče sitan vez na platnu, a za prisutne su kačarevačke žene pripremile tradicionalne đakonije. Direktorka Doma kulture “Bratstvo jedinstvo” Kačarevo, Veronika Kerekeš-Stevanovski, istakla je značaj rada udruženja za kulturu ovog naseljenog mesta.

Bliskost koja postoji između udruženja žena sa područja Grada Pančeva i ovog puta je potvrđena. Radionici na jezeru prisustvovale su i članice udruženja žena “Zlatna jabuka” i “Pančevke Gornji grad”.

Udruženje žena “Etno-kutak” i Dom kulture planiraju niz radionica koje će, ukoliko epidemiološka situacija bude povoljna, biti održavane u narednom periodu.

Related posts

Pokrajinski poslanik Levnajić: Predložene promene Ustava su u interesu Srbije

Aleksandra Miloševska

Nema povratka u školske klupe

Jasmina Petkovic

Novi izgled školskog dvorišta u OŠ “Đura Jakšić”

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija