23. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Provera obučenosti vojnika na služenju vojnog roka

FOTO: mod.gov.rs

Nakon šestonedeljne individualne obuke, tokom koje su se teoretski i praktično osposobljavali za rukovanje različitim naoružanjem, realizovali sva programska gađanja i savladali fizičku proveru, vojnici su spremno dočekali proveru obučenosti.

Na završnom ispitu individualne osposobljenosti vojnici su rešavali zadatke iz taktičke obuke i kroz praktične radnje i postupke prikazali stečena znanja, sposobnosti i veštine na sredstvima za koja su se obučavali.

Instruktorima obuke koji su izvršili proveru vojnici su prikazali osposobljenost za izvođenje taktičkih radnji u okviru grupe i tima u napadu i odbrani, za izvršavanje zadataka u sastavu izviđačke patrole, kao i za rukovanje puškomitraljezom, ručnim raketnim bacačem, snajperskom puškom, poluautomatskim i automatskim pištoljem.

Ova generacija vojnika je na proveri pokazala odlične rezultate, a služenje vojnog roka nastaviće u jedinicama Vojske Srbije gde će se obučavati za kolektivne zadatke.

Related posts

Đurić: Siguran sam da sloboda za Srbe na KiM nije nedostižna

Jelena Belić

Epidemiološka situacija u Južnom Banatu pod kontrolom

Jasmina Petkovic

Ministar i predsednik PS-a Vulin: Kada nestanu ideje ostane mržnja, kada nestane duha ostane pakost, kada umetnik postane službenik tajkuna, ne ostane ništa

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija