23. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Ko su ljudi koji su zaduženi za širenje propagande ekstremističke organizacije “Marks 21”?

Foto: prismotra.net

Ekstremistička levičarska organizacija “Marks 21” poznata po nasilju u Srbiji i svom anti-državnom delovanju , poseduje svoj portal pod nazivom “MAŠINA”. Ovaj portal im služi za širenje njihove propagande i vrbovanje novih članova. Na ovom portalu zaposleno je desetak članova “Marksa 21”. Celokupno finansiranje ovoga projekta dolazi izvan Srbije, od organizacija kao što su: “Rosa Luxemburg Stiftung Southeast Europe” iz Nemačke, zatim dobija novac i iz organizacije “Olof Palme International Center”. Iz Srbije “Marks 21” za svoj portal “MAŠINA” dobija novac od “Fondacije za otvoreno društvo”, i nevladine organizacije “Rekonstrukcija”.

Ko su Marko Miletić i Stefan Aleksić?

Marko Miletić

Marko Miletić je jedan od istaknutijih članova “Marksa 21”. Za zasluge u “Marksu 21” nagrađen je mestom glavnog urednika portala “MAŠINA”. Mesto glavnog urednika omogućilo mu je i kontrolu nad novcem koji dobije portal “MAŠINA”. Marko Miletić je na portalu “MAŠINA” objavljivao tekstove protiv ulice Blagoja Jovovića, koji je ubio ustaškog zločinca Antu Pavelića. Proteklih nedelja spomen ploča Blagoja Jovovića je bila uništavana više puta od strane radikalnih levičara, imajući u vidu da Marko Miletić živi u Zemunu verujemo da je on sa svojim saborcima iz “Marksa 21” bio umešan u uništavanje spomen ploče Blagoju Jovoviću koji je osvetio stotine hiljada ubijenih Srba u Hrvatskoj od strane zločinačkog režima Ante Pavelića. Očigledno je da “Marks 21” radi po instrukcijama stranih službi koje ne žele da se istina o Blagoju Jovovicu i genocid u Jasenovcu širi po Srbiji. On je sa ostalim članovima “Marksa 21” učestvovao u nasilnim protestima u Beogradu. Takođe on je na portalu “MAŠINA” zaposlio i svoju devojku Irenu Pejić.

Stefan Aleksić

Stefan Aleksić je takođe član ekstremističke organizacije “Marks 21”. Kao jedan od istaknutijih novinara portala “MAŠINA” preuzeo je na sebe zadatak da piše tekstove protiv portala Prismotra. Međutim Stefan Aleksiće je jedna veoma plašljiva osoba koja nije smela da potpiše tekst protiv Prismotre na portalu “MAŠINA”, već je samo stavio inicijale, dok se u drugim tekstovima  potpisuje imenom i prezimenom. Jedan od testova iza koga je stao punim imenom i prezimenom je i tekst protiv Srpske Pravoslavne Crkve u Crnoj Gori, gde Stefan Aleksić Srpsku Pravoslavnu Crkvu u Crnoj Gori naziva uterivačkom, očigledno misleći da Srpska Pravoslavna Crkava otima ljudima neki novac. U nastavku teksta Stefan Aleksić nastavlja da napada Srpsku Pravoslavnu Crkvu  dok se ni u jednom trenutku kritički ne osvrće na Mila Đukanovića.

Na portalu “MAŠINA” radi još: Vida Knežević i Andraš Juhas( izvršni urednici), Mirjana Dragosavljević( administrator projekta), Andreja Mirić(vizuelni identitet), Vladimir Jerić(web administrator), Iskra Krstić, Stefan Aleksić, Predrag Momčilović, Irena Pejić, Jelena Lalatović, Katarina Drajić, Robert Kasumović, Nenad Porobić, Luka Petrović.

https://prismotra.net/2020/07/19/ko-je-srdan-atanasovski-ko-je-organizovao-protest-ispred-centralnog-zatvora-u-beogradu/embed/#?secret=Yng046EgEO

Prismotra

Izvor: prismotra.net

Related posts

Poraz košarkasica Srbije od Francuske

Zorana Stekovic

Dačić: Poslanici 8.juna razmatraju pitanje promene Ustava

Katarina Popović

Grad Pančevo zahvaljuje građanima na pokazanoj ogovornosti. Vakcinacija bez zakazivanja se nastavlja

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija