4. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Sport Vesti

Kamp atletskih bisera Srbije

FOTO: privatna arhiva

U organizaciji Atletskog saveza Srbije i Ministarstva sporta i omladine republike Srbije na Kopaoniku je od 20. do 27. avgusta održan kamp atletskih bisera Srbije u disciplinama srednjih pruga.

Savezni selektor atletske reprezentacije Srbije Edin Zuković je na kamp atletskih bisera pozvao najuspešnije atletičare/ke uzrasta od 14 – 17 godina koji su ovoj sezoni postigli sjajne rezultate na državnim prvenstvima, kao i najuspešnije trenere koji su imali odlične rezultate u radu sa atletičarima na srednjim prugama, Ukupno je na kamp pozvano po deset najuspesnijih srednjeprugaša i srednjeprugašica u disciplinama 600m, 800 m, 1500m i 3000m, kao i četvorica uspešnih trenera u ovoj sezoni. Atletski klub “Tamiš” na kampu atletskih bisera Srbije predstavljali  su atletičarka Sanja Marić i trener Zoran Kocić, kao i Ema Kovač šampionka Bosne i Hercegovine u atletici koja trenira pod stručnim nadzorom trenera AK “Tamiš” Zorana Kocića.

Treniralo se u prelepom ambijentu , borovoj šumi na nadmorskoj visini od 1850m, uz izuzetne uslove smeštaja, ishrane i ostalih sadržaja koja su sigurno ostala u lepim uspomenama svih učesnika kampa.

Kamp je posetila zvanična delegacija Atletskog saveza Srbije na čelu sa selektorom Edinom Zukovićem i uverila se u veliku motivisanost svih učesnika kampa, kako samih atletičara tako i odabranih trenera.

Osim usko stručnih trenežnih aktivnosti koje su imali učesnici kampa atletskih bisera Srbije, obavljeno je i psihološko testiranje svih atletičara/ki , koje ima veliki značaj za praćenje daljih činilaca u stvaranju budućih atletskih šamiona/ki.

                                                                                    

Related posts

Održan „Uskršnjeg bazara“ u Alibunaru

Katarina Popović

Ministar Vulin: Vojska Srbije pripremila Arenu za prijem pacijenata

Jasmina Petkovic

Digitalizovano kulturno istorijsko nasleđe Dolova

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija