13. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

RAZGOVARALI SMO O MNOGIM VAŽNIM TEMAMA! Vučić: PRVI AVION ZA TREBINJE ĆE POLETETI DO MARTA 2022. GODINE, šaljemo pomoć u Republiku Srpsku!

Predsednik VučIć i premijerka Brnabić sastali su se danas sa članom Predsedništva BiH Dodikom i predsednicom Republike Srpske Cvijanović

Predsednik Srbije je pozdravio delegaciju BiH i rekao je da su analizirali sve naše zajedničke projekte što se ekonomije tiče i da će Srbija uputiti dodatnu pomoć RS.

– Razgovarali smo o mnogim važnim temama, o svim aspektima odnosa i saradnje Srbije i Srpske. Analizirali smo sve projekte i pre kraja godine uputićemo dodatnu finanaisjku podršku RS. O iznosu novca javnost će biti obaveštena – rekao je Vučić.

– Želimo da ljudi koji žive u RS sačuvaju svoja ognjišta, ono što su im ostavili pradedovi, dedovi i očevi.

– Razgovarali smo o jednoj o najznačajnijih tema, kao što je aerodrom u Trebinju. Prvi avion će poleteti do marta 2022. godine, a mi ćemo se potruditi da to bude i brže. Napravićemo interesantne planove za trebinjski aerodrom. Verujem da ćemo imati podršku RS – rekao je Vučić.

– Ono što je takođe važno je da razmatramo i opciju učešća u rekonstrukciji i renoviranju aerodroma u Banjaluci, ali o tome ćemo tek pričati – rekao je Vučić.

Kako kaže, to nisu mala ulaganja, ali dodaje da veruje da će projekat biti isplativ i od velikog interesa za Srbiju, kao i narod u Hercegovori i Crnoj Gori.

– Takođe je važno, razmatramo i opciju učešća u rekonstrukciji aerodroma u Banjaluci, ali o tome ćemo tek pričati – rekao je Vučić.

Dodaje da će se formirati zajednička industrijska zona sa RS, gde bi trebalo zajedno da radimo na deonici autoputa od 18 kilometara.

– Razgovarali smo i o podršci mladima u poljoprivrednoj proizvodnji, kao i primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji – rekao je Vučić.

Kako kaže, takođe je važno da preduzeća kojima upravlja Srbija imaju pravo na različitim tenderima na nivou BiH.

– Pričali smo i o obrazovanju. Ići ćemo na ujednačavanje školskog programa, bukvara, kao i u zajedničkim ekskurzijama – rekao je Vučić.

Vučić je rekao da će organozivati zajednička takmičenja učenika Srbije i Srpske.

Razgovarali smo o papirima koje sam dobio. Stav Srbije je apsolutno poštovanje Dejtonskog sporazuma. Očuvanje mira i stabilnosti je od presudnog značaja za Republiku Srbiju, siguran sam i za Republiku Srpsku.

– Moramo da poštujemo sporazume koje smo potpisali, to je ono što nam garantuje da ćemo biti poštovani i to je ono što nam garantuje sigurnost – rekao je predsednik.

Izvor: Informer.rs

Related posts

Vučević:Tražiću od Vučića da se opet kandiduje

Mirjana Popović

Seoska slava u Jermenovcima

Jasmina Petkovic

Vojska Srbije nastavlja da se oprema PVO sistemima

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija