23. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

RAZGOVARALI SMO O MNOGIM VAŽNIM TEMAMA! Vučić: PRVI AVION ZA TREBINJE ĆE POLETETI DO MARTA 2022. GODINE, šaljemo pomoć u Republiku Srpsku!

Predsednik VučIć i premijerka Brnabić sastali su se danas sa članom Predsedništva BiH Dodikom i predsednicom Republike Srpske Cvijanović

Predsednik Srbije je pozdravio delegaciju BiH i rekao je da su analizirali sve naše zajedničke projekte što se ekonomije tiče i da će Srbija uputiti dodatnu pomoć RS.

– Razgovarali smo o mnogim važnim temama, o svim aspektima odnosa i saradnje Srbije i Srpske. Analizirali smo sve projekte i pre kraja godine uputićemo dodatnu finanaisjku podršku RS. O iznosu novca javnost će biti obaveštena – rekao je Vučić.

– Želimo da ljudi koji žive u RS sačuvaju svoja ognjišta, ono što su im ostavili pradedovi, dedovi i očevi.

– Razgovarali smo o jednoj o najznačajnijih tema, kao što je aerodrom u Trebinju. Prvi avion će poleteti do marta 2022. godine, a mi ćemo se potruditi da to bude i brže. Napravićemo interesantne planove za trebinjski aerodrom. Verujem da ćemo imati podršku RS – rekao je Vučić.

– Ono što je takođe važno je da razmatramo i opciju učešća u rekonstrukciji i renoviranju aerodroma u Banjaluci, ali o tome ćemo tek pričati – rekao je Vučić.

Kako kaže, to nisu mala ulaganja, ali dodaje da veruje da će projekat biti isplativ i od velikog interesa za Srbiju, kao i narod u Hercegovori i Crnoj Gori.

– Takođe je važno, razmatramo i opciju učešća u rekonstrukciji aerodroma u Banjaluci, ali o tome ćemo tek pričati – rekao je Vučić.

Dodaje da će se formirati zajednička industrijska zona sa RS, gde bi trebalo zajedno da radimo na deonici autoputa od 18 kilometara.

– Razgovarali smo i o podršci mladima u poljoprivrednoj proizvodnji, kao i primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji – rekao je Vučić.

Kako kaže, takođe je važno da preduzeća kojima upravlja Srbija imaju pravo na različitim tenderima na nivou BiH.

– Pričali smo i o obrazovanju. Ići ćemo na ujednačavanje školskog programa, bukvara, kao i u zajedničkim ekskurzijama – rekao je Vučić.

Vučić je rekao da će organozivati zajednička takmičenja učenika Srbije i Srpske.

Razgovarali smo o papirima koje sam dobio. Stav Srbije je apsolutno poštovanje Dejtonskog sporazuma. Očuvanje mira i stabilnosti je od presudnog značaja za Republiku Srbiju, siguran sam i za Republiku Srpsku.

– Moramo da poštujemo sporazume koje smo potpisali, to je ono što nam garantuje da ćemo biti poštovani i to je ono što nam garantuje sigurnost – rekao je predsednik.

Izvor: Informer.rs

Related posts

Biljana Popović-Ivković: Uhapšen N. F. iz Pančeva zbog droge i municije

Mica Milakov

Dečak koji sve stiže i postiže

Bojana Kecic

Zelenović pao ispod 20 odsto podrške Šapčana! Ne pomažu više ni prevare sa fantomskim udruženjima, grupama građana …

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija