27. jula 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo Vesti

Radionice veza u “Etno-kutku”

Članice Udruženja žena “Etno-kutak” iz Kačareva, organizuju radionice kako bi mlade generacije naučile da vezu. Sledeća radionica biće organizovana u subotu 29. avgusta u 16 sati na kačarevačkom jezeru.

Kako bi sačuvale tradicionalni vez od zaborava, članice Udruženja žena “Etno-kutak” iz Kačareva organizovale su radionicu sa idejom da pokažu ljudima čime se one bave. Zorica Čubrić, predsednica udruženja ističe da kroz ove radinonice žele da motivišu mlade generacije da im se pridruže.

Zuzana Stojkov, jedan od članica udruženja, da veze i plete naučila je još kao dete, a sada je došao red na nju da svoje znanje prenese na mlađe generacije. Prema njenim rečima, žene su na radionicama bile veoma zainteresovane da nauče sitan vez.

Slobodanka Ajrulaj jedna je od najmlađih budućih članica udruženja. Kako kaže, odlučila je da nauči tradicionalni vez jer voli ručni rad koji nikada ne izlazi iz mode, i dodaje da lepota jednog ručno rađenog stolnjaka, peškira ili miljea uvek ima svoje poštovaoce.

Sledeća radionica biće organizovana u subotu 29. avgusta na kačarevačkom jezeru.

Žene iz udruženja poručuju je da je njihov osnovni cilj promovisanje kulture, tradicije i turizma Kačareva, ali i Južnog Banata.

Related posts

Đurić: Jeremić lažima cilja na izazivanje nestabilnosti

Zorana Stekovic

ORL dobilo novu opremu za dijagnostiku

Aleksandra Miloševska

Vučević: Sastavljanje Vlade nije igra brojki i slova

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija