19. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Nastava počinje 1. septembra

Škole u Pančevu izabrale su modele po kojima će se organizovati nastava u školama od 1. septembra. Većina roditelja bila je za povratak dece u školske klupe, a grad Pančevo obezbedio je dodatna sredstva za obrazovne ustanove.

Kako se dan povratka dece u školske klupe približava, sve je veća polemika o najboljem modelu nastave za vreme pandemije. O tome kako su se organizovale pančevačke škole i koje preventivne mere će se koristiti, ispričala nam je Tatjana Božić, većnica za obrazovanje.

Stariji đaci, odnosno učenici od petog do osmog razreda će se takođe deliti u grupe. Oni će imati kombinovanu nastavu, odnosno slušaće jedan deo predavanja u uškoli a drugi od kuće.

Većina roditelja je za model da deca pohađaju nastavu u školi, samo 5% je bilo za nastavu od kuće. Srednjoškolci će časove pohađati kombinovano. Jedne nedelje će biti u školi dok će cele sledeće nedelje nastavu pratiti od kuće.

Ukoliko imaju povišenu telesnu temperaturu ili simptome respiratorne infekcije, učenici, ali i školsko osoblje ne bi trebalo da dolazi u školu. Time se smanjuje rizik od “ulaska” korona virusa u obrazovne ustanove.

Related posts

Havarija u Kačarevu

Zorana Stekovic

Novi rok za legalizaciju oružja

Nikola Toadjer

Ugasiće nas za 48h!

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija