3. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo Vesti

Početak škole – najlepša uspomena

Polazak deteta u školu važan je događaj kako za samog prvaka tako i za celu porodicu. Uz nekoliko saveta stručnjaka prvi septembarski dani za roditelje i đake mogu postati najlepša uspomena.

Bliži se početak nove školske godine. Tog dana školsko zvono pozvaće u klupe sve đake i oglasiti početak jednog novog poglavlja u njihovim životima. Svi oni su uzbuđeni i sa radošću iščekuju susret sa svojim drugarima, nastavnicima, novim izazovima. Zbog trenutne situacije sa virusom kovid 19, polazak đaka prvaka u školu biće malo drugačiji.

Detetu kad krene u školu potrebna je roditeljska podrška da bi što bolje prihvatilo novo okruženje i obaveze ali i da bi savladalo strah, ističe Ivanovski.

Jedna od najčešćih greški koju roditelji prave jeste zastrašivanje dece školom.

Ministarstvo prosvete uputio je jasne smernice i modele nastave za predstojeću školsku godinu svim osnovnim školama, u kojima se navodi način na koji će se odvijati časovi od 1. septembra.

Početak školske godine je na pragu. Uživajte u euforiji pripreme za školu, igrajte se, zabavljajte se, provodite zajedno sa vašom decom lepe i kvalitetne trenutke. Deca su mali ljudi, prema njima se tako treba i ponašati. Strpljenje, upornost i istrajnost su ključ uspeha ne samo kad je u pitanju učenje i priprema za polazak u školu, nego uopšte u životu.

Related posts

Havarije na vodovodnoj mreži

Branislava Grčić

Predsednica i članovi PO Štimlje obišli raseljene porodice sa teritorije ove opštine

Nikoleta Dragaš

Meštani tri sela dobijaju mobilnu ekspozituru Poštanske štedionice

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija