28. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo Vesti

Početak škole – najlepša uspomena

Polazak deteta u školu važan je događaj kako za samog prvaka tako i za celu porodicu. Uz nekoliko saveta stručnjaka prvi septembarski dani za roditelje i đake mogu postati najlepša uspomena.

Bliži se početak nove školske godine. Tog dana školsko zvono pozvaće u klupe sve đake i oglasiti početak jednog novog poglavlja u njihovim životima. Svi oni su uzbuđeni i sa radošću iščekuju susret sa svojim drugarima, nastavnicima, novim izazovima. Zbog trenutne situacije sa virusom kovid 19, polazak đaka prvaka u školu biće malo drugačiji.

Detetu kad krene u školu potrebna je roditeljska podrška da bi što bolje prihvatilo novo okruženje i obaveze ali i da bi savladalo strah, ističe Ivanovski.

Jedna od najčešćih greški koju roditelji prave jeste zastrašivanje dece školom.

Ministarstvo prosvete uputio je jasne smernice i modele nastave za predstojeću školsku godinu svim osnovnim školama, u kojima se navodi način na koji će se odvijati časovi od 1. septembra.

Početak školske godine je na pragu. Uživajte u euforiji pripreme za školu, igrajte se, zabavljajte se, provodite zajedno sa vašom decom lepe i kvalitetne trenutke. Deca su mali ljudi, prema njima se tako treba i ponašati. Strpljenje, upornost i istrajnost su ključ uspeha ne samo kad je u pitanju učenje i priprema za polazak u školu, nego uopšte u životu.

Related posts

ŠAHOVSKI SAVEZ SRBIJE I AKADEMIJA DOSITEJ POTPISALI UGOVOR O SPONZORSTVU

Nikola Toadjer

Priveden zbog teških krađa

Mica Milakov

Brnabić mladima: Imate generaciju političara za promene

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija