23. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Pančevo Vesti

Kultura se vraća u Pančevo: Koncert klasične muzike u Muzeju, ograničen broj posetilaca

Nakon dozvole javnih okupljanja u kulturnim institucijama, Pančevački Narodni muzej započeo je sa realizacijom kulturnih događanja.  Za sugrađane je organizovan koncert klasične muzike koji će biti održan sutra u 19 sati.

Zbog pandemije virusa Covid-19, Narodni muzej u Pančevu radio je u manjem obimu nego prethodnih godina. Prema rečima Miroslava Birclina,  vršioca dužnosti direktora ove institucije, rad muzeja morao je biti prilagođen trenutnim uslovima.

S obzirom epidemija virusa slabi i da je Vlada Republike Srbije započela sa popuštanjem mera, 24. avgusta Gradski štab za vanredne situacije Grada Pančeva dozvolile su održavanje javnih kulturno-umetničkih događaja u zatvorenom uz obavezno nošenje zaštitnih maski posetilaca, kao i zaposlenih koji učestvuju u organizaciji događaja.

Zbog ograničenog broja posetilaca za sve zainteresovane koncert će biti prikazan uživo na Fejsbuk stranici muzeja.

U planu je i postavka slika umetničke kolonije “Deliblatski pesak”. Pripreme izložbenog prostora su pri kraju, a termin početka izložbe će biti naknadno određen.

Related posts

Vučić: Svetsku stvar od izbora prave oni koji nemaju glasove građana

Nikoleta Dragaš

Mnogo toga da se uradi na unapređenju položaja žena

Jasmina Petkovic

Postavljanje rasvete između Jasenova i Dupljaje

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija