1. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Završen 10. kamp mladih talenata u Idvoru

Najbolji fizičari i matematičari iz Srbije prethodnih 5 dana boravili su u Idvoru na 10. naučno-edukativnom kampu. Kamp je ranijih godina organizovan u julu, a ove godine je zbog epidemiološke situacije pomeren za kraj avgusta.

Cilj rada bio je da se napravi sinteza kompjuterske nauke i fizike i da učenici nauče da sami prave simulacije fizičkih pojava. Učenici su savladali osnove programskog jezika Java, kao i alat EJS, koji je namenjen za lako kreiranje simulacija u fizici.

Naučno-edukativni kamp mladih talenata je prilika da nauče nešto što ne mogu u okviru redovnog školskog programa, al i da rade sa iskusnim profesorima i mentorima. U prethodnoj deceniji, kroz kamp je prošlo preko 200 budućih profesora, naučnika i pronalazača Srbije.

Iz Idvora, rodnog mesta velikog naučnika Mihajla Pupina, učenici nose lepe utiske, al i znanje koje će im svakako pomoći u daljem školovanju.

foto:rtvpancevo.rs

Related posts

Više posetilaca u Muzeju Mihajla Pupina

Jasmina Petkovic

Predsednik Vučić na otvaranju kineske fabrike u Kragujevcu

Zorana Stekovic

Vučić sa Srbima koji su peške sa KiM došli na miting

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija