21. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Ministar Vulin: Iskrenost osude zločina se meri presudama zločincima

Posle 25 godina hrvatska država je priznala da je ubijanje šest nenaoružanih staraca zločin. Čuli smo i da je streljanje srpskih staraca u selu Grubori nanelo štetu Hrvatskoj, ali nismo čuli da je akcija “Oluja” u kojoj su ih pobili, zločin. Kada ubijete šest staraca to je šteta za Hrvatsku, kada proterate 250.000 Srba i ubijete 2.000 Srba, to je razlog za proslavu”, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin komentarišući obraćanje hrvatskog predsednika Zorana Milanovića na komemoraciji srpskim civilnim žrtvama u Gruborima kod Knina ubijenim 1995. godine u zločinačkoj operaciji “Oluja”.

“Svašta smo čuli, ali nismo čuli reči izvinjenja, nismo čuli ni reči objašnjenja zašto je bilo potrebno 25 godina da se zločin u Gruborima prizna. Nismo čuli zašto se Srbima već 25 godina ne omogućava povratak i nismo čuli zašto su zločinici iz Grubora pravosnažno oslobođeni svake odgovornosti. Iskrenost osude zločina ne meri se zakasnelim obilascima grobova već sudskim presudama ubicama koji su grobove iskopali”, poručio je ministar Vulin.

foto:mod.gov.rs

Related posts

Od danas pojačane kontrole poštovanja mera u čitavoj Srbiji,otvoren kontakt centar za prijave

Mica Milakov

I danas bez naplate parkiranja

Bojana Kecic

Makron Vučiću: Raduje me što uskoro dolazim u Srbiju

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija