22. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Vesti

Promocija časopisa “Borba” u Pančevu

Časopis “Borba” je ponovo pred čitaocima, ali u novom formatu i sa drugačijim konceptom. Nova “Borba” sada je mesečnik bez svakodnevnih teških tema, bez politike i sporta, a promocija novog broja održana je danas u centru Pančeva.

List „Borba” je oduvek bio stub srpske kulture, čiji je glavni cilj informisanje. Za „Borbu” su pisali Andrić, Crnjanski, Selenić, Ćosić i mnogi drugi. List „Borba” bavi se kulturom, umetnošću, promocijom turizma, što su veoma važne stvari za očuvanje našeg identiteta. U novom broju “Borbe”  čitaoci mogu da pročitaju i članak vezan za kulturu i tradiciju Pančeva.

U centru Pančeva danas je održana promocija novog broja “Borbe”, a zašto je promocija održana baš u Pančevu, otkrio nam je direktor ovog “Borbe” Andrija Jorgić.

List “Borba” je pokrenut kao teorijski časopis Komunističke partije Jugoslavije, a kasnije postaje službeno glasilo partije što ostaje sve do 1990. godine. Borba je izlazila, s kraćim prekidima, od 1922. do 2009. godine na području bivše Jugoslavije. Posle 11 godina “Borba” je ponovo pred čitaocima, ali u novom formatu i sa drugačijim konceptom.

Related posts

Novih 396 slučajeva zaraze, 11 preminulih

Jasmina Petkovic

Ćirković i Aličić šampioni omladinske „Zlatne rukavice”

Nikoleta Dragaš

Godišnji pomen general-majoru Enesu Tasi

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija