25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vesti

Nova predsednica Opštine Bela Crkva Violeta Simić, Aleksić predsednik Skupštine

Foto: belacrkva.rs

Violeta Simić danas je na Konstitutivnoj sednici Skupštine Opštine Bela Crkva izabrana za predsednika Opštine, a na predlog predsednika Skupštine Opštine Bela Crkva Marjana Aleksića.

Za zamenika predsednika Opštine izabran je Darko Stanojev, a za zamenika predsednika SO Bela Crkva izabran je Nenad Živanović. Posao sekretara Skupštine obavljaće diplomirani pravnik Jadranka Milosavljević.

Violeta Simić, diplomirani pravnik, radila je kao izvršni direktor pravnih poslova PIK „Južni Banat“ doo, obavljala je funkciju direktora Centra za socijalni rad u Beloj Crkvi, posle toga bila je direktor Direkcije za izgradnju opštine Bela Crkva, a bila je i na mestu zamenika predsednika opštine Bela Crkva. Na mesto predsednika opštine Bela Crkva došla je sa funkcije direktora Uprave za trezor, filijale Vršac.

  • S obzirom na veliku podršku koju su stanovnici opštine Bela Crkva poverili Srpskoj naprednoj stranci na proteklim izborima, osećam ogromnu odgovornost i smatram da moramo u istom tempu da nastavimo sve započete projekte i da radimo još brže, jače i bolje, istakla je predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić.

Marjan Aleksić je radio u javnom i privatnom sektoru, bio je na mestu zamenika predsednika Opštine Bela Crkva, a ovo mu je drugi mandat na mestu predsednika Skupštine opštine Bela Crkva.

  • Danas su potvrđeni mandati 33 odbornika u novom sazivu lokalnog parlamenta, koji će predstavljati stanovnike Opštine Bela Crkva u narednom periodu. Srpska napredna stranka je osvojila najveći broj mandata, ukupno 21 mandat, a sa nama je i jedan odbornik SPS koji nam pruža podršku u radu SO Bela Crkva. Nastavićemo da radimo što bolje u interesu svih stanovnika naše opštine, rekao je predsednik SO Bela Crkva Marjan Aleksić.

Na konstitutivnoj sednici SO Bela Crkva danas su izabrani i novi članovi Opštinskog veća. To su Borko Minić, Marko Lazarević, Danijela Vujičić, Slobodan Kravarski, Željko Popović, Goran Kelčej i Sanja Paskota.

Related posts

Više od 30.000 vakcinisanih u Južnom Banatu

Vanja Vićentić

NIS pokreće peti ciklus studentske prakse „NIS Calling“

Vanja Vićentić

Novi broj Opšte bolnice Vršac

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija