25. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Gradonačelnik Stevanović: Pančevo je grad sa najznačajnijim investicionim ulaganjima u Srbiji

Novi gradonačelnik Pančeva je Aleksandar Stevanović, dok je za njegovu zamenicu izabrana Dragana Kuprešanin. U svom izlaganju nakon izbora novi gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović zahvalio se odbornicima na ukazanom poverenju ističući da će raditi na tome da ga opravda i da će dati sve od sebe da se Pančevo još bolje i brže razvija.

        Čast mi je što sam na čelu tima u koji verujem i znam da može dobro da obavlja zadati posao i ostvari dobre rezultate. Pančevo je ozbiljan grad, sa najznačajnijim investicionim ulaganjima u Srbiji, sa novim radnim mestima, sa projektima koji su spremni i čekaju početak realizacije, i projekte koje ćemo početi da pripremamo, neke već u narednoj nedelji. Očekuje nas uređenje i izgradnja komunalne i putne infrastrukture, renoviranje zdravstvenih ustanova tu mislim pre svega na Opštu bolnicu, uređenje škola, izgradnja vrtića, sportskih terena, keja, rekao je Stevanović.

Kako je dodao moraju podjednako da se razvijaju sva naseljena mesta. Problemi moraju da se rešavaju i rešavaće se i u centru i u seoskim sredinama. 

        Stoga, svi zajedno, moramo da pružimo svoj maksimum u realizaciji programskih prioriteta i na tome ću insistitirati. Ovaj grad zaslužuje našu apsolutnu posvećenost. Uspeh između ostalog zavisi i od našeg truda. Od toga koliko smo spremni da se posvetimo dostizanju postavljenih ciljeva. Nećemo gubiti ni jedan jedini dan, bićemo posvećeni poslu, nećemo da dozvolimo da grad Pančevo propusti bilo kakvu makar i onu najmanju za dalji razvoj. Izbori koji su za nama, na kojima je Srpska napredna stranka ostvarila istorijski rezultat,  pokazali su u kom pravcu građani žele da se naš grad razvija. Da je politika koju predvodi naš predsednik Aleksandar Vučić politika u koju građani veruju i podržavaju. Potrebno je da uložimo veliku energiju da posao koji smo započeli nastavimo i završimo, kazao je gradonačelnik Stevanović.

Svestan da naredni period neće biti lak, novi gradonačelnik je ocenio da sve probleme koji naiđu treba posmatrati kao izazov koji tera da se više i bolje radi za svoj grad.

        Ohrabruje činjenica da su naši prethodnici koji su vodili ovaj grad poslednjih godina bili dobri domaćini i da nam u nasleđe ne ostavljau nagomilane probleme. Naprotiv, oni su dosledno sprovodili zacrtane planove i radom zaokružili prioritete i strateške ciljeve, a to su pre svega izgradnja poslovnog ambijenta za nastavak ulaganja u severnu industrijsku zonu i dolazak kako stranih tako i domaćih investitora. Zahvaljujem se dosadašnjem gradonačelniku Saši Pavlovu na dosadašnjem radu i rezultatima i želim mu puno uspeha na poslovima koje će obavljati u budućnosti, rekao je Aleksandar Stevanović.

On je istakao da će se u narednom periodu raditi na proširenju kapaciteta industrijske zone, izgradnji nove. Kako je dodao, interesovanje za ulaganje u Pančevo postoji, mnogi procesi kao i svuda su usporeni zbog pandemije ali je potrebno sve uraditi da se proces ulaganja ne zaustavi. 

        Ni ubuduće neće biti izostavljena podrška privredi, kroz nove olakšice u skladu sa važećim zakonima. Realizacijom pomenutih mera, stvorićemo stabilno i povoljno poslovno okruženje, koje će dovesti do intenzivnijeg ekonomskog i ukupnog razvoja kako Pančevo kao centar Južnog Banata. Poseban segment predstavlja unapređenje saradnje, odnosno i čvršće povezivanje svih komunalnih preduzeća u gradu. To bi rezultiralo značajnim novčanim uštedama kao i štednji svih ostalih resursa, opreme, ljudstva. A sve u cilju da poboljšanja kvaliteta komunalnih usluga a to dugujemo sami sebi. Pružanjem boljih usluga sirugan sam, doći će i do promene komunalne svesti pa će Pančevo biti iz dana u dan sve čistiji i lepše. Insistiraću na efikasnosti rada, kako gradskih službi tako i javnih preduzeća, očekujem bolje rezultate u svim sektorima. Insistiraću na otvorenosti ka građanima i unapređenju komunikacije, jer nam je mišljenje svakog građanina važno, rekao je Aleksandar Stevanović.

Gradonačelnik je rekao da očekuje podršku odbornika i saradnika u poslu za koji zna da neće biti ni malo lak.

        Očekujem da nikada kao tim ne zaboravimo šta je naš cilj. Lepše, savremenije Pančevo, grad u kom rado ostaju oni koji su ovde rođeni i oni koji dolaze u potrazi za dobrim poslom i životom u gradu s dušom. Pančevo zato mora biti grad sa jakom privredom, dobrom komunalnom i putnom infrastrukturom, grad uređenih parkova, igrališta, čistom životnom sredinom,  grad kulture u kojem se čuva tradicija i nacionalne različitosti koje ovu našu Vojvodinu čine dragocenom. Pančevo će to i biti. Pančevo je uvek mnogo davalo svim generacijama, a sad je došlo vreme da mu zajedničkim snagama vratimo ono što mu dolikuje. Ovaj grad pred nas stavlja velike, a opet i sasvim očekivane zadatke. Da ga učinimo domom vrednih i dobrih domaćina. Zahvaljujem se još jednom svima na podršci i želim nam svima uspeh u daljem radu, zaključio je u svom izlaganju gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.

 Za članove Gradskog veća izabrani su Katarina Banjai, mr Tatjana Božić, Marija Jević, Vladislava Maksimović, Predrag Živković i Milenko Čučković. Svi članovi gradskog veća su iz redova Srpske napredne stranke, osim Žarka Dakića, koji je iz Socijalističke partije Srbije.

Što se tiče resora Katarina Banjai će i dalje biti zadužena za zaštitu životne sredine i održivi razvoj, Tatjana Božić za obrazovanje, a Milenko Čučković za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku. Predrag Živković biće zadužen za saobraćaj i komunalna preduzeća, Marija Jević biće zadužena za kulturu i omladinu, a Vladislava Maksimović za poljoprivredu. Žarko Dakić biće zadužen za lokalnu upravu i informacione sisteme.

 Nakon lokalnih izbora održanih 21. juna građani su odlučili da će lokalni parlament činiti predstavnici Srpske napredne stranke (47 odbornika), Socijalističke partije Srbije (9 odbornika), Srpske radikalne stranke (2 odbornika), Saveza vojvođanskih Mađara (2 odbornika) i grupe građana “Pančevci 2020” (10 odbornika).

Skupština grada Pančeva broji 70 odbornika.

 

Related posts

Eksplozija auta u centru

Mica Milakov

Vučić otkrio MOGUĆE LOKACIJE za fabriku Folksvagena! Evo koliko bi dolaskom NEMAČKOG GIGANTA zarađivala Srbija

Mica Milakov

Meštani Hajdučice i njihovi “koreni”…

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija