27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Sukob oko para kod radikalnih levičara: Ko je nastradao, ko su nove vođe?

Pre dva meseca Aleksandar Matković član ekstremističke organizacije Marks 21 žalio se na portal Prismotra na televiziji N1, kako oni nisu finansirani od strane radikalnih levičarskih organizacija iz Nemačke. Jedan događaj početkom avgusta pokazao je da je Aleksandar Matković na televiziji N1 lagao sve što je rekao. Pre desetak dana dolazi do velikog sukoba unutar Marksa 21 oko preraspodele novca iz Nemačke. Jedan deo radikalnijih članova Marksa 21 napao je grupu osnivača ove organizacije i izbacio ih iz Marksa 21. Ko su nove vođe Marksa 21? Ko je oteran iz Marksa 21?

Pavle Ilić

U noći dugih noževa četiri zaverenika preuzeli su vlast u organizaciji Marks 21. Jedan od tih zaverenika je član Marksa 21 Pavle Ilić. Pavle Ilić je nova generacija radikalnih levičara koja je želela svoj deo kolača u Marksu 21. U sukobu koji se desio pre deset dana stradao je osnivač Marksa 21 Matija Medenica. O Matiji Medenici pisaćemo u nekom od narednih tekstova. Pavle Ilić je poznati levičarski ekstremista, prisutan je na svim nasilnim protestima u Beogradu jos od 2017. godine. Na mnogim protestima i sam je bio govornik. Pavle Ilić na društvenim mrežama ističe kako Republiku Srpsku treba ukinuti i Kosovo priznati. 

Vladimir Unkovski-Korica

Drugi zaverenik u puču unutar Marksa 21 je Vladimir Unkovski-Korica. Vladimir Unkovski Korica je član Koordinacionog odbora Marksa 21 koji je formalno isključio Matiju Medenicu i njegove ljudi iz Marksa 21. Pored sukoba oko novca jedan od razloga napada i izbacivanja Matije Medenice iz Marksa 21 je i to što  nove vođe Marksa 21 žele da radikalizuju svoju organizaciju. Od kada su zaverenici počeli da preuzimaju Marks 21 organizovali su blokadu auto-puta Beograd-Novi Sad , nerede u Novom Sadu, Beogradu i sukobe sa patriotama. 

Srđan Atanasovski

Treći zavrenik u puču je Srđan Atanasovski. O njemu smo već pisali na portalu. Srđan Atanasovski je organizovao protest ispred Centralnog zatvora u Beogradu zbog hapšenja esktremnih levičara zbog nasilnih protesta. Inače radi se o osobi sumnjivog seksualnog opredeljenja i psihičkog stanja. Srđan Atanasovski je pisao na društvenim mrežama ljudima koji ne mogu da imaju decu, “jebale vas bebe” što govori o kakvoj osobi se radi.

Anja Ilić

Anja Ilić je uz novčanu nadoknadu odlučila da podrži gore pomenuti trojac u izbacivanju Matije Medenice i preuzimanju Marksa 21. Ona je iskoristila svoj glas u Koordinacionom odboru da isključi Matiju Medenicu i njegove ljude iz Marksa 21. Ona je takođe poznata u ekstremnim levičarskim krugovima s obzirom da na proteste sa sobom vodi na desetine izmanipulisanih devojaka koje imaju zadatak da glume vrištanje pred policijom. Na taj način u medije odlazi slika kako organi reda tuku mlade devojke. Anja ilić je zadužena da u Marksu 21 vrbuje nove devojke. U svojim akcijama često mladim devojkama nudi drogu.

Izvor i foto: prismotra.net

Related posts

Vučić: Srbija ne zaboravlja!

Nikola Toadjer

Udovičić i Vučević posetili prvi omladinski centar Opens

Branislava Grčić

Položeni venci na spomenik palim vojnicima Crvene armije

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija