18. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Prinudna uprava u Šapcu do kraja avgusta? Kraj samovolje lokalnog diktatora Nebojše Zelenovića

Foto: Tanjug

Iako se epidemiološka situacija u Šapcu stabilizovala, bivši gradonačelnik Nebojša Zelenović i dalje odbija da sprovede odluku Upravnog suda o ponavljanju izbora na 27 biračkih mesta u gradu.

Zato se u Šapcu sve češće govori o uvođenju prinudne uprave. Kako se saznaje, prinudna uprava u gradu biće uvedena od strane nadležnih organa do kraja meseca, odnosno 31. avgusta. Zanimljivo je međutim, da kako se saznaje od izvora bliskih vlasti, u toj upravi mesto čeka i osobu veoma blisku Nebojši Zelenoviću.

Kako se saznaje, učešće u vlasti prinudne uprave, ova osoba je dogovorila  “na višem nivou” u Beogradu. Kakav god epilog bio, činjenica da će se Zelenovićevim marifetlucima konačno stati na put vraća veru u pravdu, zakon i poštovanje izborne volje naroda.

Da situacija u Šapcu ide u pravcu stabilizacije ne spori ni bivši gradonačelnik Nebojša Zelenović, koji, međutim, uprkos tome ne predlaže ukidanje vanredne situacije u gradu, isključivo zato što u tom slučaju mora da održi ponovljene izbore na 27 biračkih mesta i okonča izborni proces i trku u kojoj je od strane liste “Aleksandar  Vučić- Za našu decu” ubedljivo izgubio sa čak 12 hiljada glasova razlike.

S obzirom na to da Zelenovićevo odugovlačenje da preda vlast pobednicima izbora traje još od 21. juna, njegov pokušaj prekrajanja izborne volje građana i zloupotreba izborne procedure sve je očiglednija, pa je i uvođenje prinudne uprave logičan i opravdan potez nadležnih organa koji se očekuje u narednih desetak dana.

Related posts

RTV Pančevo: Osuđujemo nove prostačke i podmukle izlive mržnje prema porodici predsednika Vučića

Mica Milakov

Predsednik Vučić: Srbija je u Briselu insistirala da se ispoštuju svi dogovori koji su potpisani

Nikoleta Dragaš

Vučić: Nikad pod pritiskom Kine, hvala što poštujete male zemlje

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija