1. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Alibunar Društvo Južni Banat Najvažnije

Alibunar: Državno poljoprivredno zemljište u zakup ratarima

U opštini Alibunar je u toku drugi javni poziv za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini. O proceduri, potrebnoj dokumentaciji i značaju ove mere za ratare, ali I opštinski budžet razgovarali smo sa predsednikom opštine Alibunar Dušanom Dakićem.

Opštinske vlasti Alibunara kao i prethodnih godina lokalnim poljoprivrednicima obezbeđuje mnoge beneficije. Jedna od njih je i davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta koje je u državnoj svojini.

Pravo na učešće u drugom krugu konkursa ima svako pravno ili fizičko lice sa područja ove opštine koje je upisano u registar privrednih gazdinstava I nalazi se u aktivnom statusu najmanje tri godine. Formulari prijave se mogu preuzeti svakog radnog dana na pisarnici opštine Alibunar. U proteklih nekoliko godina ova mera je dala velike rezultate.

Iz  opštine Alibunar ističu da će u narednom periodu nastaviti sa ulaganjem u razvoj poljoprivrede, kao i prateće industrije.

Related posts

Završen 9. Novogodišnji bazar

Jasmina Petkovic

Gost Lica nacije Nikola Pejaković: Komunistička prošlost još uvek guši naš nacionalni duh

Zorana Stekovic

Staka Novković u emisiji “Lice nacije”

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija